Апеляційний суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку колишнім власникам

Головна > Банки > Апеляційний суд підтвердив неможливість ...
Author

Олександр Талов

10.09.2024, 15:49
Shares

1

Views

580

Приватбанк стал частным - Korrespondent.net
Корреспондент.net

Північний апеляційний господарський суд міста Києва підтвердив неможливість повернення державного ПриватБанку колишнім власникам.

Як повідомляє пресслужба фінустанови, суд закрив провадження за позовом колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та кіпрської компанії Triantal Investments Ltd.

Коломойському до націоналізації належало 41,7% акцій банку, а Triantal – 16,6%.

"ПриватБанк вітає справедливе рішення суду. Сьогодні суд закрив провадження у справі за позовом І. Коломойського та компанії Triantal. У цій справі позивачі оскаржували договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку, укладений в процедурі націоналізації, а також висували вимоги щодо повернення собі у власність акцій ПриватБанку, - сказав адвокат ПриватБанку Віктор Тарасенков.

Він зазначив, що суд застосував приписи Закону України "Про систему гарантування вкладів", які чітко вказують на те, що акції банку після продажу інвестору не можуть бути повернуті колишнім власникам та, відповідно до Закону 590-ІХ, закрив провадження у справі

У цій справі позивачі оскаржували договір купівлі-продажу акцій ПриватБанку, укладений в процедурі націоналізації, а також висували вимоги щодо повернення собі у власність акцій ПриватБанку.

Нагадаємо: Кабмін ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку 18 грудня 2016 року. Загалом держава витратила на докапіталізацію банкупонад 155 млрд грн.

Верховний Суд у лютому 2023 року залишив чинною ухвалу Господарського суду міста Києва від 2 червня 2021 року, якою було закрито провадження у справі за позовом колишнього голови правління та міноритарного акціонера ПриватБанку Олександра Дубілета про визнання недійсними договорів купівлі-продажу ПриватБанку.

15 листопада 2023 року, Шостий апеляційний адміністративний суд у справі за позовом Коломойського підтвердив неможливість скасування рішень і договорів, прийнятих в процесі націоналізації ПриватБанку.

27 листопада 2023 року Господарський суд міста Києва закрив провадження у подібній справі за позовом іншого ексвласника банку – Геннадія Боголюбова.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити