Амеріканська зброя в Україну інколи надходить менш ніж за добу – посольство США

Головна > Спорт > Амеріканська зброя в Україну інколи надх...
Author

Ольга Фединчік

20.05.2022, 18:00
Shares

2

Views

718

Амеріканська зброя в Україну інколи надходить менш ніж за добу – посольство США

Посольство Украины в США

Американське озброєння надходить до України в дуже короткі терміни, інколи менш ніж за добу, оскільки Штати розуміють, що "ці речі не можуть чекати".

Про це заявив речник посольства США в Україні Ден Лангенкемп, передає "Радіо Свобода", інформує Інфокурс.

"Уся зброя йде зі складів США, які вже готові. Тобто ми швидко знаходимо способи, як її перевезти. Вона доїжджає до України за години (інколи менш ніж за добу). Тобто уявіть, наскільки це швидко. Наприклад, як з гаубицями: ми оголосили про них, вони приїхали, і майже всі вже використовуються в Україні", – зазначив речник американського посольства.

За словами Лангенкемпа, США "ще ніколи в історії не перекидали обладнання так швидко й у таких масштабах до будь-якої іншої країни".

Він також наголосив, що за потреби українських військових навчають, як використовувати надану зброю.

"Є навчання щодо будь-якого типу озброєння, яке ми надаємо українцям. Ми не надаємо зброю, яку люди не знають, як використовувати, або ж зброю, яку не можна швидко опанувати. Ми намагаємося допомогти так, щоб нашу допомогу ви могли відразу використовувати", – запевнив речник посольства.

Нагадаємо: Сенат Сполучених Штатів Америки підтримав надання допомоги Україні в розмірі 40,1 млрд доларів. Джо Байден привітав підтримку Сенатом виділення допомоги для України та анонсував нову партію озброєння для української армії.

Попередній пакет фінансування становив $13,6 млрд. Загальна сума фінансування США від початку російського вторгнення становить $54 млрд.

Як зазначають аналітики, ця цифра перевищує річні витрати США на військову та економічну зовнішню допомогу і наближається до річного військового бюджету Росії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити