7 областей увійдуть до червоної зони карантину з 30 жовтня

Головна > Культура > 7 областей увійдуть до червоної зони кар...
Author

Назар Лазебний

27.10.2021, 13:25
Shares

2

Views

552

7 областей увійдуть до червоної зони карантину з 30 жовтня

nta.ua

У "червоній" зоні карантину в Україні станом на сьогодні знаходяться вісім областей. Але вже з 30 жовтня в цьому рівні буде вже 15 регіонів.

Про це повідомляє пресцентр МОЗ.

Червона зона

У Херсонській області діють максимальні обмеження з 15 жовтня. Пізніше карантин посилили в Одеській, Донецькій, Дніпропетровській та Запорізькій областях. У Запорізькій області крім загальних обмежень, рекомендованих Кабміном, також додали обмеження, щодо міського транспорту - у містах Запорізької області від пасажирів вимагають COVID-сертифікати або документ, що підтверджує негативний результат на ковід. Наступним регіонами, що потрапили в "червону" зону стали Сумська, Миколаївська і Житомирська області.

Ще 7 областей переходять до "червоної" зони карантину з 30 жовтня. Рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 30 жовтня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей", - повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

Правила "червоної" зони

У "червоній" зоні діють обмеження, як під час локдауну - заборонена робота закладів громадського харчування, ТРЦ, кінотеатрів, театрів, ринків, спортзалів, фітнес-центрів. Також заборонені і масові заходи.

Обмеження не поширюються на роботу продуктових магазинів, аптек, АЗС, пошти, банків, ветклінік.

Важливою відмінністю "червоної" зони цього року є те, що обмежень можна уникнути. Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

За дотриманням правил стежать правоохоронці, які влаштовують рейдові перевірки в місцях масового скупчення людей, а також у транспорті, кафе, ТРЦ. Порушникам карантину загрожує штраф.

Правила які діють у транспорті

З 21 жовтня в Україні ввели нові правила для міжобласних перевезень. Пасажири і водії літаків, поїздів і автобусів повинні бути вакциновані або мати негативний результат тесту. Обмеження не поширюються на осіб молодше 18 років.

Відповідальність за наявність COVID-документів у пасажирів літаків і поїздів несе перевізник, а в автобусі за наявність відповідних документів несе пасажир. За проїзд в автобусі без COVID-документів пасажиру загрожує штраф до 34 тисяч гривень.

Ці правила не поширюються на поїздки по місту або в межах однієї області.

Владі на місцях надано право вводити додаткові обмеження, в тому числі і на міський транспорт.

Нагадаємо: У Кабміні неодноразово заявляли, що вводити повний локдаун в Україні не планують. Українців закликають вакцинуватися, щоб уникнути можливих обмежень.

Після посилення карантину в областях "червоної" зони почали фіксувати добові рекорди за кількістю вакцинованих.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити