68 відсотків українців планують частину різдвяно-новорічного бюджету направити на допомогу ЗСУ

Головна > Економіка > 68 відсотків українців планують частину ...
Author

Назар Лазебний

07.12.2023, 15:00
Shares

1

Views

353

Змінити традиції: Як коронавірус вплине на звички покупців у період  новорічного шопінгу
investory.news

68% українців планують спрямувати частину свого різдвяного та новорічного бюджету на благодійність, зокрема вони продовжують донатить на ЗСУ. Минулого року цей показник становив 61%.

Згідно дослідження Deloitte 59 % респондентів українців не збираются відмовлятися від різдвяно-новорічного шопінгу, інформує Інфокурс.

Зазначається, що 86% із них направлять допомогу захисникам на передовій. Водночас 66% українців віддадуть перевагу продавцям, які підтримують ЗСУ та постраждалих від війни цивільних, переказуючи на допомогу частину коштів з кожної покупки.

Згідно дослідження, з боку громадян триває бойкот продавців, які не вийшли з російського ринку. Так, 63% покупців принципово не купують товари у продавців/виробників, які не залишили ринок РФ. Утім, майже чверть українців (22%) не знає, як перевірити, чи пішов продавець чи виробник товару з Росії.

"Дослідження цього року показало, що попри все українці стійко тримаються – продовжують здійснювати шопінг, донатити на ЗСУ, облаштовувати побут, а в їхнє життя повертається планування. Якщо минулого року ми простежували, що покупці перебувають у розгубленому стані та не можуть передбачити свій шопінг, то зараз вони вже за місяць наперед знають, що замовлять онлайн, коли розпочнуть купувати офлайн та який у них бюджет на покупки й благодійність", – підсумовує директор компанії Делойт Олександр Ямпольський.

Дослідження проводилося методом онлайн-опитування, в якому взяли участь понад 1000 респондентів з усіх регіонів України (за винятком тимчасово окупованих територій та АР Крим), а також українці, які перебувають за кордоном.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити