40 українських дронів пройшли всі процедури і отримають державні контракти

Головна > Економіка > 40 українських дронів пройшли всі процед...
Author

Марія Куренко

22.06.2023, 17:17
Shares

3

Views

522

40 українських дронів пройшли всі процедури і отримають державні контракти

thedigital.gov.ua

Після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 українських БПЛА пройшли процедури й вже отримують державні контракти, торік таких безпілотників було всього 7.

Про це повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує Інфокурс.

"Ми прибрали майже всі блокери. Ввели fast-track для БПЛА, створили спеціальні зони для навчання пілотів і тестування дронів. Усунули зайву бюрократію, спростили допуск для експлуатації та багато іншого", – повідомив Федоров під час зустрічі з українськими виробниками.

За його словами, завдяки цим заходам 40 українських дронів уже отримують держконтракти.

Федоров зазначив, що просто зараз військовим потрібні тисячі FPV-дронів, адже вони швидкі, влучні, маневрені та знищують багато російської техніки.

"Маємо бюджет на закупівлю таких БПЛА, але наразі не кожна українська компанія готова виробляти настільки багато дронів", – додав він.

За словами віцепремʼєра, однією з головних причин є те, що компанії не проходили всі етапи допуску для експлуатації через складність процесу.

Віцепремʼєр-міністр підкреслив, що команда Армії дронів постійно на зв’язку з виробниками — консультує щодо оформлення документів, допомагає організовувати випробування на полігоні тощо.

Нагадаємо: Вже майже рік як засновано проєкт "Армія дронів", за кошти United24 придбано 3864 комплекси БПЛА. Сума – контрактів перевищила 4,3 млрд грн.

Мінцифри оголосило конкурс Drone Hackathon Anti-Shahеd. Мета – створення системи й технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Переможцю обіцяють контракт на 1 млн доларів. Drone Hackathon "Anti-Shahеd" реалізується з ініціативи Генштабу ЗСУ, Мінцифри й Мінінфраструктури в межах проєкту "Армія дронів". У першому Drone Hackathon було сформовано 30 команд, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА, шестеро стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні.

Нещодавно Україна успішно випробувала власний безпілотник з дальністю дії 1000 км, а також у червні стартував другий етап навчання для 10 000 операторів БПЛА. Відтепер воно проходитиме не тільки на коптерах, а й на FPV-дронах та БПЛА літакового типу. Запановано навчити 7 600 операторів коптерів, 2 000 пілотів FPV-дронів та 400 операторів БПЛА літакового типу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити