40 компаній із санкційного списку РНБО змінили назву після впровадження санкцій

Головна > Міжнародне > 40 компаній із санкційного списку РНБО з...
Author

Марія Куренко

22.12.2021, 11:09
Shares

0

Views

519

40 компаній із санкційного списку РНБО змінили назву після впровадження санкцій

PRESIDENT.GOV.UA

40 українських юридичних осіб змінили свою назву після впровадження щодо них санкцій Радою національної безпеки і оборони України (РНБО).

Про це свідчать дані ресурсу Опендатабот.

"40 українських юридичних осіб змінили свою назву після впровадження щодо них санкцій Радою національної безпеки і оборони України (РНБО). Наразі у переліку розміщено 333 українські юрособи", - йдеться у повідомленні.

Більшість компаній, щодо яких на даний час введено санкції, опинились там через дії, що створюють загрози національним інтересам, національній безпеці, сприяння терористичній діяльності тощо.

Зазначається, що зміна назви не прибирає санкції з компанії. Статус юрособи не змінюється, бо залишається незмінним її реєстраційний код. Натомість контрагентам, які натрапили на "перевертнів", контракт із такою компанією може призвести до матеріальних та репутаційних збитків.

"Вочевидь, зміна назви юридичної особи направлена на можливість продовження її господарської діяльності попри чинні санкції. Але, звісно, такі дії є лише введенням в оману та не можуть зняти з компанії обмеження. Щоб убезпечити бізнес та не потрапити до „пастки“ із підсанкційною компанією, треба завжди перевіряти контрагента за кодом ЄДРПОУ", — прокоментував керівник корпоративних продуктів Опендатабота Федір Сафір.

Нагадаємо: Oпендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень та контролю контрагентів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити