270 ударних дронів Vampire від Армії дронів відправляться на фронт - Федоров

Головна > Війна > 270 ударних дронів Vampire від Армії дро...
Author

Олександр Талов

18.08.2023, 11:24
Shares

7

Views

995

Михайло Федоров про цифрові рішення, розвиток науки та винаходи у світі під  час пандемії — Вінницька обласна військова адміністрація
vin.gov.ua

Понад 270 ударних дронів Vampire від Армії дронів днями відправляться на фронт.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує Інфокурс.

"Це коптери українського виробництва. Вони можуть нести до 15 кг корисного навантаження. Військові застосовуватимуть їх для знищення як броньованих авто й танків, так і оборонних споруд ворога, фортифікаційних укріплень чи складів боєприпасів", - поінформував Федоров.

Кожен дрон оснащений тепловізором, тому може ефективно працювати вночі. Вибухові результати роботи цих «пташок» незабаром побачите у звітах ударних рот БПЛА, додав він

"Полювання Сил оборони України на окупантів стане ще ефективнішим", - підсумував він.

Раніше віцепрем’єр-міністр розповів про важливість технологій на передовій та результати ударних рот БПЛА.

"Щотижня їм вдається знищити понад 100 одиниць техніки ворога на мільйони доларів. Паралельно продовжують працювати спеціальні підрозділи Нацгвардії та СБУ, які теж показують результати використання безпілотників", - зазначив він.

Українське виробництво безпілотників також масштабується. У межах проєкту Армія дронів за останні пів року ми прибрали майже всі блокери для розвитку українських виробників. Зокрема, скасували дозвільні документи, створили вигідні податкові умови та провели дерегуляцію.

«Ми створили одні з найкращих умов для виробництва БПЛА в Європі, а можливо, навіть у світі. Уже в 100 разів збільшили виробництво, порівнюючи з минулим роком. 10 тисяч військових навчилися керувати безпілотниками в межах Армії дронів, на другому етапі навчаються ще 10 тисяч. 40 компаній отримали державні контракти, а минулого року їх було всього 7. Проте цього замало. БПЛА буде достатньо лише тоді, коли Україна буде вже 10 років стояти на кордонах 1991 року. А поки що потрібно робити все, щоб дронів різного типу на фронті було більше. Найголовніше — не зупинятися», — сказав Михайло Федоров.

Окрім цього, Міністр анонсував, що зараз разом із Силами оборони працюють над новими напрямами військових інновацій. Зокрема, над запуском армії РЕБу та Армії роботів.

Нагадаємо: Нещодавно завершився збір на 10 000 FPV-дронів з боєкомплектом, який організували фонд "Повернись живим", фандрейзингова платформа United24 і monobank. За три добипроєкту «Операція «Єдність» вдалося зібрати потрібну суму – 235 млн грн. Про це повідомили віцепремʼєр Михайло Федоров, співзасновник monobank Олег Гороховський і координаторка UNITED24 Ярослава Гресь.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити