26 об’єктів портової інфраструктури України та 5 цивільних суден було пошкоджено РФ після виходу з «зернової угоди»

Головна > Економіка > 26 об’єктів портової інфраструктури Укра...
Author

Марія Куренко

27.07.2023, 12:09
Shares

5

Views

298

Для відновлення обстріляної рашистами портової інфраструктури Kernel  знадобиться щонайменше рік
railinsider.com.ua

За останні дев’ять днів в результаті атак РФ було пошкоджено та частково знищено 26 об’єктів портової інфраструктури та 5 цивільних суден.

Про це повідомив віцепремʼєрміністр з відновлення Олександр Кубраков під час першого засідання Ради Україна — НАТО у середу, 26 липня, інформує Інфокурс.

"Обговорили перешкоджання росією вільного судноплавства в Чорному морі. Мета ворога очевидна — позбавити світ українського продовольства, створивши таким чином глобальну продовольчу кризу", - поінформував він.

За словами Кубракова, Рада Україна — НАТО засудила вихід Росії з "зернової угоди" та цілеспрямовані ракетні та дронові атаки на портову інфраструктуру півдня України.

Сторони обговорили перешкоджання РФ вільного судноплавства в Чорному морі. Віцепремʼєр наголосив, що мета Росії – позбавити світ українського продовольства, створивши глобальну продовольчу кризу.

Він повідомив що росіяни також обмежують судноплавство в районі тимчасово окупованого Криму та біля територіальних вод Болгарі, цим фактично блокуючи рух суден в напрямку морських портів України.

"Це може призвести не тільки до втрат української економіки, але й до серйозної продовольчої кризи у світі, зокрема в таких гуманітарно чутливих регіонах як Африка та Азія", – написав він.

Нагадаємо: 17 липня Росія заявила про припинення дії "зернової угоди" з понеділка, 17 липня, з дати закінчення терміну її дії. Тогож дня РФ направила Анкарі, Києву та ООН свої заперечення щодо продовження "зернової угоди".

Міністерство оборони країни-агресоразаявило, що через вихід Росії з «зернової угоди» з 20 липня всі судна, що прямують в акваторії Чорного моря в українські порти, розглядатимуться якпотенційні перевізники вантажів військового призначення.

19-21 липня ворог атакував портову інфраструктуру Одеси та області. Зокрема, удар було нанесено по зерновому та олійному терміналах.У порту Чорноморськ знищено 60 000 т зерна. Постраждала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізниківKernel, Viterra, CMA CGM Group.

У ніч на 24 липня Росія майже чотири години атакувала дронами-камікадзепортову інфраструктуру Дунаю, було зафіксовано руйнування і постраждалих серед працівників порту. Через влучання зруйновано ангар із зерновими, пошкоджено резервуари для збереження вантажів.

27 липня, Росія вчергове атакувала Одеську область, під ударом опинилась портова інфраструктура.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити