21-ше засідання у форматі "Рамштайн" відбудеться онлайн 26 квітня - Пентагон 

Головна > Політика > 21-ше засідання у форматі "Рамштайн" від...
Author

Марія Куренко

23.04.2024, 09:28
Shares

2

Views

644

Стала відома дата нового засідання у форматі "Рамштайн" — Cуспільне Новини
Міністр оборони України Рустем Умєров та глава Пентагону Ллойд Остін під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" у Німеччині, 19 вересня 2023 року, AP

У п’ятницю, 26 квітня, відбудеться 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Про це заявив речник Міністерства оборони США генерал-майор ВПС Патрік Райдер.

Він наголосив, що 26 квітня, міністр оборони США Ллойд Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун проведуть 21-ше засідання Контактної групи з питань оборони України.

"Я б сказав, що примітно, що попри припущення Росії про те, що міжнародна спільнота з часом розпадеться і втратить зацікавленість у підтримці України, все було навпаки", - зазначив Райдер.

Райдер додав, що офіційні особи США налаштовані та готові розпочати надання необхідного військового потенціалу Україні після ухвалення додаткового бюджетного законодавства Палатою представників у суботу.

Він зауважив, що група складається з 50 країн і залишається єдиною в протистоянні вторгненню російського диктатора Володимира Путіна.

"Ви бачили, як альянс НАТО для колективної оборони розширюється, підкреслюючи міжнародний консенсус, що безпека України має значення для безпеки всіх наших націй", - додав речник Пентагону.

Нагадаємо: 20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже 61 млрд доларів. За законопроєкт 8035 віддали голоси 311 представників: 210 демократів та 101 республіканець. Документ тепер має схвалити Сенат і підписати президент Джо Байден. Голосування у Сенаті заплановане на 23 квітня.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити