2023 рік буде вирішальним у війні - заявив президент України у Конгрессі США

Головна > Культура > 2023 рік буде вирішальним у війні - заяв...
Author

Назар Лазебний

22.12.2022, 12:05
Shares

2

Views

698

2023 рік буде вирішальним у війні - заявив президент України у Конгрессі США

mind.ua

Наступний рік стане вирішальним у війні, заявив президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до Конгресу США в Вашингтоні. Він закликав світ не залишатися осторонь, "коли триває така битва".

"Цю битву не можна заморозити чи відкласти. Її не можна ігнорувати, сподіваючись, що океан чи щось інше захистять самі собою. Від Сполучених Штатів і до Китаю, від Європи й до Латинської Америки, від Африки й до Австралії – світ надто взаємопов’язаний, надто взаємозалежний, щоб хтось один міг залишитися десь осторонь і водночас у безпеці, коли триває така битва. Наші дві нації є союзниками в цій битві", - зазначив президент.

Зеленський наголосив, що боротьба України триває, і кремль потрібно перемогти на полі бою.

"Наші дві нації – союзники в цій битві. І наступного року – вирішальний час у ній. Час, коли українська сміливість та американська рішучість мають гарантувати майбутнє нашої свободи. Свободи людей, які стоять за свої цінності", – сказав президент України.

Нагадаємо: Вранці 21 грудня Офіс президента України офіційно підтвердив візит Володимира Зеленського до США. Напередодні відбулася зустріч Зеленського і Байдена, президенти провели спільну пресконференцію, також Зеленський виступив перед обома палатами Конгресу.

Після прибуття Зеленського у Вашингтон США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на 1,85 млрд доларів, який міститиме систему ППО Patriot.

Після переговорів із Зеленським президент США Джо Байден заявив, що підтримка союзниками України не зміниться на тлі повномасштабного російського вторгнення, бо НАТО і ЄС ніколи раніше не були настільки об’єднані і він не бачить жодних ознак того, що це зміниться. "Ми знаємо, що на кону – європейські країни", – зазначив він на пресконференції за підсумками переговорів.

Байден також висловив упевненість у тому, що Конгрес схвалить виділення 45 млрд доларів на потреби України й союзників по НАТО.

У свою чергу Зеленський, говорячи про можливість мирних переговорів з рф, зазначив, що "справедливий мир" для нього означає відсутність компромісів щодо суверенітету України та відшкодування збитків.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити