14 ракетних установок VAMPIRE виготовить компанія L3Harris Technologies для України

Головна > Війна > 14 ракетних установок VAMPIRE виготовить...
Author

Марія Куренко

10.01.2023, 13:33
Shares

2

Views

1 075

14 ракетних установок VAMPIRE виготовить компанія L3Harris Technologies для України

l3harris.com

Американська компанія L3Harris Technologies отримала контракт від Пентагону на суму 40 мільйонів доларів на поставку 14 ракетних систем VAMPIRE (Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment) на базі пікапів для зміцнення оборонних зусиль України.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті компанії, інформує Інфокурс.

Портативний комплект VAMPIRE дозволить сухопутним військам України збивати безпілотники противника та захищатися від наземних загроз ворога. Системи, замовлені Пентагоном, створені для надання критично важливих захисних засобів, які допоможуть Україні захиститися від атак на цивільну інфраструктуру, зазначає компанія.

"З серпня ми інвестували в закупівлю, випробування та сертифікацію, тому виробництво VAMPIRE може початися без зволікань. Ми прагнемо підтримувати стратегічного партнера США з надійним потенціалом, оскільки народ України продовжує захищати свою країну та захищати свою незалежність", – заявив Люк Савой, президент відділу спостереження та розвідки L3Harris Technologies.

Зазначається, що згідно з контрактом Міністерства оборони, L3Harris встановить комплекти VAMPIRE на транспортні засоби, надані урядом США та оснастить новітнім датчиком прицілюванням WESCAM MX-10 RSTA, які дозволятимуть оператору установки швидко й точно вражати цілі і оперативної бойової підтримки на українському полі бою.

Контракт передбачає поставку L3Harris 14 систем VAMPIRE до Міністерства оборони, чотири — до середини 2023 року, а ще десять — до кінця 2023 року.

Нагадаємо: Для використання в Україні для VAMPIRE спеціально обрана недорога високоточна ракета Advanced Precision Kill Weapons System, яка забезпечує підвищену летальність для ураження малих або м’яких цілей у поєднанні з безконтактним підривником L3Harris.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow
Theme

Війна

Зранку війська РФ атакували Нікополь - двоє загиблих та двоє поранених

Зайнялася приватна оселя, ще дві – понівечені. Зачепило й 5 багатоквартирних будинків.

09.05.2024 - 10:30

Arrow

Вас це може зацікавити