12 мільйонів жителів Уханя перевірять на коронавірус

Головна > Спорт > 12 мільйонів жителів Уханя перевірять на...
Author

Ольга Фединчік

03.08.2021, 12:07
Shares

1

Views

616

12 мільйонів жителів Уханя перевірять на коронавірус

reuters.com

Влада китайського Уханю перевірить 12 мільйонів жителів міста на наявність коронавірусу. У місті, де вірус з'явився в кінці 2019 року, підтвердилися перші випадки зараження штамом Delta.

Про це пише агентство Reuters.

Ухань не повідомляв про місцеві випадки коронавірусу вже з середини травня минулого року, але в понеділок влада підтвердила три нові випадки варіанту Delta.

"Щоб гарантувати безпеку всіх жителів міста, буде швидко запущено загальноміське тестування нуклеїнових кислот для всіх людей, щоб повністю виключити позитивні результати і безсимптомні інфекції", - сказав Лі Цян чиновник, столиці центральної провінції Хубей.

Нові випадки захворювання в Ухані, поряд з інфекціями в довколишніх містах Цзінчжоу і Хуанган були пов'язані з випадками, виявленими в місті Хуайань в провінції Цзянсу.

Спалах в Цзянсу, як вважають, почався в столиці провінції Нанкіні, причому варіант Delta, швидше за все, з'явився під час рейсу з Росії, заявили офіційні особи.

З того часу багато міст на півдні Китаю і кілька міст на півночі, включаючи Пекін, повідомили про наявність штаму. Число випадків місцевої передачі в Китаї з 20 липня, коли були виявлені перші випадки інфекції в Нанкіні, склало 414 станом на понеділок.

Варіант Delta представляє нові ризики для другої за величиною економіки світу, оскільки він поширюється від узбережжя до внутрішніх міст. Влада багатьох міст почала масове тестування для виявлення та ізоляції носіїв.

Станом на 2 серпня в материковому Китаї було зареєстровані 93 193 підтверджених випадки захворювання, а загальне число загиблих не змінилося і склало 4636 осіб.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити