11,8 млн швейцарських франків додаткової допомоги взимку надала Швейцарія для України

Головна > Політика > 11,8 млн швейцарських франків додаткової...
Author

Марія Куренко

21.12.2023, 12:06
Shares

3

Views

701

Швейцарія виділила додаткову допомогу для підтримки українців взимку
Укрінформ

11,8 млн швейцарських франків (понад $13,6 млн) виділив Уряд Швейцарії додаткової допомоги для України у зимовий період.

Як повідомляється на сайтіФедеральної ради Швейцарії, загальні інвестиції Швейцарії в зимові заходи допомоги становлять близько 26 мільйонів швейцарських франків (понад $30 млн), інформує Інфокурс.

"Ці заходи включають підтримку урядом кількох неурядових організацій, які надають життєво важливу зимову допомогу. Ця допомога дозволила відремонтувати майже 1000 квартир і будинків та розподілити опалювальні матеріали близько 1300 домогосподарствам у прифронтових районах», - йдеться у пресрелізі.

Протягом останніх кількох місяців спеціалісти Швейцарського підрозділу гуманітарної допомоги (SHA) відіграли важливу роль у відновленні систем водопостачання та насосних станцій, забезпеченні централізованого опалення й забезпеченні доступу до чистої питної води, йдеться у заяві.

Восени Швейцарія також відправила 20 тонн обладнання від Міністерства оборони, цивільної оборони та спорту Швейцарії до Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Агентство з розвитку та співробітництва Швейцарії також збільшить підтримку програми допомоги Гуманітарного фонду ООН в Україні на 1,8 млн швейцарських франків (близько $2 млн). Гроші підуть на опалення, зимовий одяг, підтримку оренди та утеплення житла.

Крім цього, у межах підтримки програми зимової допомоги Управлінню Верховного комісара ООН у справах біженців виділять 3 млн швейцарських франків (майже $3,5 млн) для переселенців та громадян, які проживають на постраждалих від російської військової агресії територіях країни.

Швейцарський держсекретаріат економічного співробітництва виділяє 10 млн швейцарських франків (близько $11,6 млн) до Фонду енергетичної підтримки.

Нагадаємо: Як зазначив посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн в інтерв'ю Укрінформу, гуманітарне розмінування залишається ключовим пріоритетом Швейцаріїв Україні на найближчі роки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити