100 тисяч тонн польського вугілля для українських ТЕС імпортував ДТЕК

Головна > Війна > 100 тисяч тонн польського вугілля для ук...
Author

Марія Куренко

27.11.2023, 17:09
Shares

1

Views

643

Компанія "ДТЕК Енерго" імпортувала для українських ТЕС з Польщі 103 тис. тонн вугілля, щоб допомогти тепловій генерації та енергосистемі вцілому надійніше проходити опалювальний сезон.

Про це повідомили упресслужбі компанії ДТЕК, інформує Інфокурс.

"На сьогодні ДТЕК Енерго імпортував на теплоелектростанції компанії 103 тис. т вугілля з Польщі. Вони дозволяють українській тепловій генерації і енергосистемі в цілому надійніше проходити опалювальний сезон", - ідеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що поставки відбуваються регулярно, адже, в межах законтрактованих компанією обсягів, до кінця осінньо-зимового періоду заплановано імпортувати ще 177 тис. т енергетичного вугілля.

Через похолодання в останні дні суттєво збільшилося і навантаження на енергосистему України, особливо на теплову генерацію, яка її балансує своїми маневровими потужностями під час піку споживання електроенергії, поінформував генеральний директор компанії "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

"Тож заздалегідь подбали про те, щоб не лише забезпечити теплоелектростанції вугіллям власного видобутку, що для нас завжди є пріоритетом, але й підстрахувалися імпортними поставками", - заявив він.

Нагадаємо: Раніше Салєєв повідомляв, що у компанії "ДТЕК Енерго" в 2023 році ввели в роботу 21 нову вугільну лаву, ще п’ять планують ввести до кінця року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити