100 мільйонів євро додаткової зимової допомоги Україні проанонсувала Аналена Бербок

Головна > Політика > 100 мільйонів євро додаткової зимової до...
Author

Олександр Талов

17.09.2024, 11:25
Shares

1

Views

217

Анналена Бербок (Альянс 90/Зелені), міністр закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина, виступає на конференції Платформи підтримки Молдови в Палаці Республіки.
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок виступає на конференції Платформи підтримки Молдови в Палаці Республіки.Фото: dpa/Bernd von Jutrczenka

Німеччина обіцяє надати Україні додатково 100 млн эвро як допомогу цієї зими, з огляду на продовження російських атак на її інфраструктуру.

Як повідомляєRheinische Post, про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Молдови.

Внаслідок масованих обстрілів РФ в останні місяці в енергосистемі України спостерігається дефіцит, через це запроваджуються графіки відключень.

"В Україні через зруйновану інфраструктуру недостатньо енергії, а отже електроенергії, води та тепла, Москва прагне зробити життя людей в Україні якомога жахливішим", - зазначила вона.

Раніше Росія розпочала серію атак на українську енергетичну інфраструктуру, у тому числі електростанції.

У червні Київ заявив, що необхідно більше засобів ППО для проведення ремонту енергоінфраструктури з метою забезпечення попиту взимку.

Нагадаємо: Російські війська не припиняють щоденних обстрілів обʼєктів енергетичної інфраструктури. Наразі триває масштабна ремонтна кампанія для відновлення стабільної роботи енергосистеми та підготовки до осінньо-зимового періоду.

За оцінкою аналітичної команди Київської школи економіки (KSE), станом на травень 2024 року, через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму 56,2 млрд євро, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом "Відбудувати краще, ніж було", становлять 50,5 млрд євро.

Із жовтня 2022 року по вересень 2024-го об’єкти української енергетичної інфраструктури зазнали 1024 російських атаки, повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити