Глава Пентагону підсумував сьогоднішній "Рамштайн" - дуже продуктивна зустріч

Головна > Політика > Глава Пентагону підсумував сьогоднішній ...
Author

Назар Лазебний

13.06.2024, 20:58
Shares

1

Views

227

Остін закликав Україну зосередитись на військових цілях в РФ | Новини  України | LIGA.net
Міністр оборони США Ллойд Остін , ЕРА, MAST IRHAM

Міністр оборони США Ллойд Остін запевнив, що Сполучені Штати працюють щодня над забезпеченням основної потреби для України – додаткових систем ППО.

Про це він сказав за результатами зустрічі в Брюсселі,повідомляє Укрінформ.

"Ми з генералом Брауном щойно повернулися з дуже продуктивної зустрічі Контактної групи з питань оборони України", - зазначив глава Пентагону.

Він нагадав, що це була вже 23 зустріч, і щоразу, коли вона проводиться, "вражає рішучість понад 50 країн, які допомагають підтримувати оборону України". Це, за його словами, дозволяє ЗСУ завдавати значних збитків російським військам.

Остін підкреслив, що головним пріоритетом для України наразі залишається протиповітряна оборона. У цьому контексті він відзначив допомогу, яку забезпечили у сфері ППО, зокрема, Нідерланди, Швеція й Італія.

У відповідь на запитання, чи готові США оголосити про терміни надання Україні додаткової системи Patriot, Остін зазначив, що поки не має офіційних анонсів. Однак, за його словами, робота на цьому напрямі продовжується щодня.

"Ми зробимо все можливе, щоб Україна отримала все необхідне. Ми будемо заохочувати інших, ми будемо працювати з іншими, щоб якнайшвидше надати Україні те, що їй потрібно",- зазначив міністр.

Крім того, він підкреслив, що Сполучені Штати не мають планів змінювати покриття протиповітряної оборони над Польщею для того, щоби передати додаткові системи Україні.

Остін також наголосив, що країни формату "Рамштайн" паралельно працюють над зміцненням Збройних сил України в майбутньому та в четвер провели обговорення шляхів розширення виробництва критично важливих боєприпасів та систем озброєння.

Крім того, глава Пентагону наголосив на важливості підписання двосторонніх угод з Україною та підкреслив, що Сполучені Штати також готові зробити цей крок, щоби ЗСУ могли стримувати потенційну агресію в майбутньому.

"Ми усвідомлюємо, що ставки та результат війни в Україні допоможуть визначити траєкторію глобальної безпеки на десятиліття вперед",- підкреслив міністр оборони США.

Нагадаємо:13 червня в Брюсселі відбулося 23-тє засідання Контактної групи з питань оборони України, яке традиційно зібрало керівництво оборонних відомств близько 50-ти країн.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Рада ЄС погодила початок переговорів з Україною і Молдовою про вступ до ЄС

Міжурядова конференція з Україною відбудеться о 15:30.

21.06.2024 - 13:09

Arrow
Theme

Політика

У Румунії погодили передачу Україні ЗРК Patriot

Позиція Румунії є і буде однозначною у багатовимірній підтримці України разом з міжнародним співтовариством у її законному праві на самооборону ", - д...

20.06.2024 - 15:51

Arrow

Вас це може зацікавити