Законопроєкт про безпеку кордонів, який передбачав 60 млрд доларів для України заблокували у Сенаті США

Головна > Політика > Законопроєкт про безпеку кордонів, який ...
Author

Марія Куренко

08.02.2024, 10:26
Shares

2

Views

432

Сенат США заблокував винесення на голосування законопроект про допомогу  Україні - ZAXID.NET
АР

Республіканці у Сенаті США заблокували двопартійний законопроєкт щодо зміцнення безпеки кордонів, над якими велися переговори протягом кількох місяців.

Проте, як це пише "Голос Америки", возаявлено, що залишається можливість окремо схвалити допомогу Україні та Ізраїлю.

Сенат не зміг схвалити двопартійний пакет на 118 млрд доларів, що передбачає посилення імміграційного законодавства, допомогу Україні у боротьбі з російським вторгненням та підтримку Ізраїлю у війні з ХАМАС.

Як зазначає видання, голоси розділилися в основному по партійній лінії: 49 проти 50. Для просування законопроєкту потрібно 60 голосів.

Протягом місяців республіканці наполягали на тому, що будь-яка додаткова допомога двом союзникам США також повинна включати проблему стрімкого зростання нелегальної імміграції на кордоні США та Мексики, що є важливим питанням для виборців.

Однак багато республіканців відразу відкинули законопроект, коли він був представлений у неділю, незважаючи на те, що він містив багато їхніх пріоритетів. Колишній президент Дональд Трамп закликав їх відкинути будь-який компроміс, оскільки він веде кампанію на пост президента на виборах у листопаді.

Тим не менш, провал голосування за законопроєкт залишив відкритою можливість Конгресу все ж таки надати необхідну допомогу своїм союзникам. Очікувалося, що того ж дня Сенат проголосує за пакет на суму 96 млрд доларів, який виключає імміграційні положення, але зберігає іноземну допомогу.

Але натомість лідери Сенату на кілька годин відклали дії, оскільки республіканці намагалися домовитися за зачиненими дверима про набір поправок, які могли б відродити дебати про кордон та змінити положення щодо допомоги Україні та Ізраїлю.

Республіканець Джон Корнін сказав, що його однопартійці прагнуть виробити поправки щодо безпеки кордонів та розподілу допомоги союзникам США.

"Питання в тому, які інші виправлення потрібні людям, щоб ми могли перейти до остаточного голосування", - сказав Корнін.

Він зазначив, що голосування щодо пакету допомоги може бути відкладене до четверга.

Навіть якщо його буде прийнято, перспективи документа в Палаті представників залишаються невизначеними, оскільки республіканці, які контролюють цю палату, висловлювалися проти подальшої підтримки України, зазначає "Голос Америки.

Нагадаємо: Республіканці та демократи в Конгресі кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги. Республіканці наполягають не лише на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, а й дедалі частіше ставлять під сумнів подальшу підтримку України.

Два запити Білого дому до Конгресу про прийняття законопроєктів досі не підтримані.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на новувійськову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – "проти".

14 грудня Сенат США 13 грудня ухвалив законопроєкт про оборонні потреби (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат у 886 млрд доларів, а також 300 млн доларів на допомогу Україні.

4 лютого сенатори США оприлюднили двопартійний законопроєкт на 118 млрд доларів, який передбачає фінансування охорони кордонів США, військову допомогу Україні, Ізраїлю та іншим союзникам США. Засловамипосла України в США Оксани Маркарової, законопроєкт передбачає асигнування у розмірі 60 млрд доларів в частині допомоги Україні. Основна частина пакету –оборонні видатки(50,43 млрд доларів).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити