Відкрито справу проти голови АМКУ Кириленка за "незаконне збагачення"

Головна > Закон > Відкрито справу проти голови АМКУ Кириле...
Author

Назар Лазебний

26.03.2024, 09:13
Shares

0

Views

313

Павло Кириленко: Разом підтримаємо людей, які забезпечують Донеччину  життєво необхідною водою | Донецька Обласна Державна адміністрація
Донецька ОДА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України 22 березня розпочали кримінальне провадження щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка.

Як повідомила пресслужба САП у відповідь на запит Радіо Свобода, провадження розпочато за статтями "незаконне збагачення" та "декларування недостовірної інформації".

Повідомляється, що кримінальне провадження відкрито на наступний день після виходу матеріалу "Схем", згідно якому родина Кириленка у період 2020-2023 років придбала нерухомість і автівки загальною ринковою вартістю понад 70 млн грн.

Йдеться про великий маєток та дві земельні ділянки під Києвом, 200 кв. м офісної нерухомості в столиці, два кросовери, три квартири з паркомісцями в елітних житлових комплексах Києва та четверо апартаментів з паркомісцями в Ужгороді, оформлені на батьків та бабусю дружини.

Журналісти з’ясували, що ніхто з родичів Кириленка не має бізнесу, а офіційних доходів родини не вистачило б, щоб придбати все це коштовне майно. При цьому, посадовець не вказував в декларації нерухомість та авто, якими користується його родина.

У коментарі "Схемам" Кириленко заявив, що джерело статків – це стартовий капітал родини, який був сформований у 90-ті роки, коли бабуся його майбутньої дружини вигідно продала акції заводу "Стирол" у Горлівці, отримані нею як працівницею заводу. Знайти офіційне підтвердження цим операціям журналістам не вдалось також родичі Кириленка не змогли надати документальних підтверджень походження статків сім’ї, заявляючи, що "все залишилось в окупованій Горлівці".

Крім того, як з'ясували "Схеми", Кириленко не вказав у декларації 4-кімнатну квартиру в Києві площею у майже 200 квадратних метрів, де посадовець мешкає з сім’єю, а також автомобіль BMW X3, на якому пересувається його дружина

Нагадаємо: Павла Кириленка було призначено головою АМКУ у вересні 2023 року, що стало несподіванкою для депутатів, бізнесу та навіть для нього самого. Понад 10 років Кириленко будував карʼєру в органах прокуратури, а останні чотири роки – очолював Донецьку обласну державну адміністрацію.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити