Арештовано усе майно та рахунки колишнього голови Верховного Суду Князєва

Головна > Закон > Арештовано усе майно та рахунки колишньо...
Author

Марія Куренко

24.04.2024, 17:10
Shares

1

Views

494

Князев - майно та рахунки екс-голови Верховного суду арештовані |  РБК-Україна
Екс-голова Верховного суду Всеволод Князєв, Getty Images

Державна виконавча служба Міністерства юстиції наклала арешт на усе майно колишнього голови Верховного суду (ВС) Всеволода Князєва.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко.

зазначається, що рішення ухвалили через невиконанням Князєвим постанови суду про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунку в 906 600 грн.

Також Державна виконавча служба наклала арештна банківські рахунки Князєва.

Наразі відомо, що за боржником на праві власності зареєстровано 4 одиниці нерухомого майна у місті Миколаєві та області.

13 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол стосовно Князєва про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).

За повідомленням НАЗК, Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м. за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1000 грн. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди і була цим незаконним подарунком.

Нагадаємо: У травні 2023-го НАБУ й САП заявили, щовикрили масштабну корупцію у Верховному суді.Повідомлялося про затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва при отриманні хабаря у майже 3 млн доларів.

16 травня директор НАБУ Семен Кривоносповідомив, що судді Верховного суду отримали хабар за ухвалення рішенняна користь власника групи «Фінанси та Кредит»Костянтина Жеваго.Сам бізнесмен відкинув свою причетність до корупції у Верховному Суді.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити