В Одесі екстрені відключення світла через пошкодження внаслідок атаки БПЛА на енергетичні об'єкти

Головна > Енергетика > В Одесі екстрені відключення світла чере...
Author

Марія Куренко

25.03.2024, 09:45
Shares

0

Views

219

В Одесі шукають водіїв на тролейбуси | Новини Одеси
odessa-life.od.ua

Вніч на 25 березня Росія продовжила прицільно бити по енергетичній інфраструктурі та атакувала дронами, зокрема, дві підстанції в південному регіоні.

Як повідомляє "Укренерго", щоб зменшити навантаження на мережу в Одесі не працюватиме електротранспорт, також обмежено споживання промисловості.

Через пошкодження обладнання по Одесі та області енергетики вимушені збільшити періоди обмеження споживання. Згідно із повідомленням, це необхідно для захисту вцілілого обладнання від перевантаження, яке може викликати додаткові технологічні пошкодження.

У свою чергу у ДТЕК уточнили, що внаслідок пошкодження одного із високовольтних енергообʼєктів НЕК "Укренерго" без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси. Енергетикам вже вдалося відновити електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури.

"Однак ситуація залишається складною. В Одесі та Одеському районі застосовуються екстрені відключення", – зазначили у компанії.

Щоб зменшити навантаження на мережу сьогодні в місті не працюватиме електротранспорт, також обмежено споживання промисловості.

За інформацією Повітряного командування "Південь", росіяни впершу випустили по Одещині протирадіолокаційну ракету Х-31П, яка втратила бойову спроможність в повітрі. Після цього ворог атакував кількома хвилями дронів типу "Shahed-131/136" з акваторії Чорного моря.

По 4 ударних БпЛА було збито на Одещині та Миколаївщині.

У Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об’єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували.

Нагадаємо: РФ в ніч на 22 березня здійсниланаймасштабнішу за останній час атакуна енергетичні обʼєкти України, застосувавши 151 засіб повітряного нападу, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ. В результаті протиповітряного бою знищено 92 повітряні цілі.

Під час масованої атаки російські війська завдали по Запоріжжю 12 ракетних ударів. Під удар потрапилаДніпровська ГЕСта інші обʼєкти енергетики по всій Україні.

В ніч на 24 березня Росія здійснила чергову комбіновану атаку на Україну. Сили ППО працювали у Київській, Львівській, Дніпропетровській областях. Були влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. За даними командування повітряних сил, над Україною збито 18 ракет та 25 «Шахедів».

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити