Україна обговорює можливість залучення космічного агенства США до моніторінгу ситуації на ЗАЕС

Головна > Культура > Україна обговорює можливість залучення к...
Author

Назар Лазебний

04.07.2023, 16:00
Shares

1

Views

612

Україна обговорює можливість залучення космічного агенства США до моніторінгу ситуації на ЗАЕС

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк

Міністерство енергетики України

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк обговорили можливість залучення Космічного агентства США для моніторингу ситуації на ЗАЕС.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго, інформує Інфокурс.

"Очільник Міненерго поінформував пані посла про поточну ситуацію в енергосистемі України, зокрема з огляду на ризики, які несе російська військова агресія. Особливо Герман Галущенко акцентував на загрозах ядерній безпеці у зв’язку з ситуацією на окупованій Запорізькій АЕС та інформацією українських спецслужб щодо намірів рф здійснити теракт на ядерному об’єкті", - йдеться у повідомленні міністерства.

Також Галущенуко розповів про проведені масштабні навчання екстрених служб для подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС, у межах яких відпрацьовано різні сценарії та масштаби катастрофи.

Сторони обговорили можливу допомогу США у моніторингу ситуації на станції, з використанням можливостей Космічного агентства США.

Галущенко поінформував також посла США про поточну ситуацію в енергосистемі України, зокрема з огляду на ризики, які несе російська військова агресія.

Сторони також обговорили результати Конференції з відновлення України, яка пройшла у Лондоні, акцентувавши на високому потенціалі реалізації досягнутих домовленостей та конкретних проєктів в українській енергетичній галузі і залучення до їх реалізації приватного капіталу.

Галущенко наголосив на заходах, які проводяться для лібералізації українського енергетичного ринку та його інтеграції з європейським. Особливу увагу міністр акцентував на успішній сертифікації оператора газосховищ «Укртрансгаз» за європейськими правилами та ухваленому законі, що імплементує норми Європейського Регламенту REMIT і сприятиме демонополізації українського ринку. Окремо сторони обговорили необхідність забезпечення прозорості та ефективності роботи Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нагадаємо: 20 червня очільник розвідки Кирило Буданов заявив, що росія замінувала ставок-охолоджувач на ЗАЕС

21 червня МАГАТЕ заявило, що мін біля ставка-охолоджувача не виявило, однак міни є за межами станції, а також у певних місцях всередині, росіяни пояснили це "оборонною метою"

22 червня президент Володимир Зеленський попередив, що росія готує теракт з викидом радіації на Запорізькій АЕС, а 25 червня Буданов заявив, що росія завершила підготовку до теракту

2 липня українська розвідка повідомила, що окупанти залишають територію Запорізької АЕС, а персонал, що підписав контракти з "Росатомом", отримав рекомендацію евакуюватися із ЗАЕС до 5 липня, бажано до окупованого Криму.

3 липня Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний відвідав Рівненську АЕС і обговорив із енергетиками можливі сценарій розвитку подій на Запорізькій атомній електростанції.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити