П'ять країн ЄС домовилися посилити контроль за дотриманням санкцій проти Росії

Головна > Політика > П'ять країн ЄС домовилися посилити контр...
Author

Назар Лазебний

10.05.2024, 10:52
Shares

3

Views

74

За выходные на границе развернули почти половину автомобилей с российскими  номерами | Yle Novosti | Yle
Калле Пурхонен / Yle

Фінляндія, Естонія, Литва, Латвія та Польща підписали у Вільнюсі угоду про посилення контролю за дотриманням санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомляєYleз посиланням на митницю Фінляндії.

Зазначається, що угода посилить та уніфікує контроль ЄС за дотриманням візових вимог щодо Росії, оскільки зовнішні кордони ЄС відіграють ключову роль у запобіганні обходу санкцій.

"Підписавши угоду, ми хочемо показати іншим країнам та компаніям важливість тісної співпраці для ефективного контролю санкцій та зробити свій внесок у підвищення ефективності санкцій", – сказав генеральний директор фінської митниці Самі Ракшіт.

Як зазначивглава литовської митниці ДарюсаЖвіронас, у майбутньому планується розширити санкційні заходи контролю, і найближчим часом до угоди має приєднатися ще більше країн.

Раніше голава митниці заявляв що угода, яку планується підписати у Вільнюсі, є "політичним кроком". За його словами, польська та фінська митниці вже застосовують більшість спільних вимог під час реалізації санкцій.

"Це вже відбувається, і це видно, дивлячись на черги на кордонах Литви, Польщі та Латвії із сусідніми країнами – Білоруссю та Росією. Сьогодні вони практично такі самі. Це означає, що обходити (санкції – BNS) та проїжджати через ту чи іншу країну і сподіватися на полегшення контролю сьогодні вже неможливо", - заявив у четвер LRT Жвіронас.

Нагадаємо: У січні за домовленістю митниць Литви, Латвії та Естонії було затверджено декларацію прем'єр-міністрів країн Балтії, підписану торік у грудні. В ній сторони домовилися посилити контроль за санкційними товарами, що експортуються до третіх країн через Росію та Білорусь або перевозяться транзитом.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити