Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню на 95 млрд доларів

Головна > Політика > Сенат США підтримав законопроєкт про доп...
Author

Олександр Талов

13.02.2024, 13:47
Shares

1

Views

187

Будівля Капітолію США у Вашингтоні
Елізабет Франц/REUTERS

Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у 95 мільярдів доларів, 60 млрд доларів з яких - для Києва.

Про це свідчить трансляція засідання.

Повідомляється, що законодавці досягли необхідного порогу у понад 60 голосів, щоб відправити закон до Палати представників.

"Голосування 70 проти 29 відобразило критичну масу підтримки в Конгресі закону про надання екстреної допомоги вартістю 95 мільярдів доларів і продовження озброєння України в її боротьбі з російською агресією. Цей захід забезпечить Києву додаткові 60,1 мільярда доларів, що збільшить загальні інвестиції США у військові зусилля до понад 170 мільярдів доларів, а також 14,1 мільярда доларів на війну Ізраїлю проти ХАМАС і майже 10 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу цивільному населенню в зонах конфлікту, включаючи палестинців у Газі", - пише The New York Times.

Спікер палати представників американського Конгресу Майк Джонсон вже попередив, що може не винести на розгляд підготовлений сенатом законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню без заходів, спрямованих на зміцнення безпеки південного кордону, пише The Hill.

Після голосування у Сенаті законопроект, який передбачає допомогу Україні, мають направити на розгляд Палати представників.

Обидві палати Конгресу повинні схвалити документ, перш ніж президент Джо Байдену зможе його підписати.

Республіканці протягом кількох місяців вимагали, щоб законопроєкт про іноземну допомогу включав прикордонні обмеження.

Нагадаємо: Республіканці та демократи в Конгресі кілька місяців обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні й Ізраїлю, а також на потреби безпеки США в Індо-Тихоокеанському регіоні, та міжнародної гуманітарної допомоги.

6 грудня у Сенаті США був заблокований законопроєкт, який передбачав виділення мільярдів доларів на новувійськову допомогу Україні та Ізраїлю. За результатами голосування 49 сенаторів були «за» та 51 – "проти".

14 грудня Сенат США 13 грудня ухвалив законопроєкт про оборонні потреби (NDAA) із рекордною сумою дозволених витрат у 886 млрд доларів, а також 300 млн доларів на допомогу Україні.

4 лютого сенатори США оприлюднили двопартійний законопроєкт на 118 млрд доларів, який передбачає фінансування охорони кордонів США, військову допомогу Україні, Ізраїлю та іншим союзникам США. Засловамипосла України в США Оксани Маркарової, законопроєкт передбачає асигнування у розмірі 60 млрд доларів в частині допомоги Україні. Основна частина пакету –оборонні видатки(50,43 млрд доларів).

8 лютого республіканці у Сенаті США заблокували двопартійний законопроєкт щодо зміцнення безпеки кордонів, над якими велися переговори протягом кількох місяців.

8 лютого, Сенат США ухвалив рішення, необхідне для подальшого розгляду законопроєкту про виділення 95,34 млрд доларів допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню без міграційної реформи. Сенат підтримав процедурне рішення щодо голосування для розгляду по суті законопроєкту про міжнародну допомогу США без міграційної реформи.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити