Російські окупанти зменшують присутність на території ЗАЕС

Головна > Культура > Російські окупанти зменшують присутність...
Author

Назар Лазебний

30.06.2023, 11:26
Shares

0

Views

246

Російські окупанти зменшують присутність на території ЗАЕС

Цензор.нет

Російські окупанти почали поступово залишати Запорізьку атомну станцію, низка працівників ЗАЕС також отримали вказівку виїхати зі станції до 5 липня.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО, інформує Інфокурс.

"За останніми даними, окупаційний контингент поступово залишає територію Запорізької атомної електростанції. Одними з перших зі станції поїхали троє співробітників "Росатому", які керували діями росіян. Також рекомендації евакуюватися отримали українські співробітники, які підписали контракт з "Росатомом". Згідно з отриманими вказівками, вони мають від’їхати до 5 липня", йдеться у повідомленні розвідників.

Загарбники радять виїжджати на територію тимчасово окупованого Криму.

На окупований півострів вже виїхали начальниця юридичного відділу Манцурова, головний інспектор Штатський та заступник керівника станції із забезпечення Губарев, зазначили в ГУР.

У розвідці також відзначили, що на території самої ЗАЕС та в місті-супутнику станції Енергодарі поступово зменшується кількість військових патрулів.

Водночас персоналу, який залишається на станції, за даними розвідки, окупанти дали вказівку "в разі будь-яких аварійних ситуацій звинувачувати Україну".

Нагадаємо: 20 червня керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що загроза підриву чи аварії на Запорізькій атомній електростанції існує, оскільки окупанти додатково замінували охолоджувач.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі після візиту 22 червня на Запорізьку АЕС зазначив, що учасниками місії не було помічено мін, однак Агентству відомо про те, що міни раніше встановлювалися як за периметром станції, так і на певних місцях всередині.Водночас Гроссі заявив, що розміщення будь-яких вибухових пристроїв на атомній електростанції "не відповідає стандартам безпеки", тому МАГАТЕ стежить за цим питанням з великою увагою.

22 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія ймовірно готується вчинити теракт на Запорізькій атомній станції, який може призвести до викиду радіації. Водночас країнська влада все ж вирішила провести масштабні спеціальні тренування з цивільного захисту на випадок можливої аварії на ЗАЕС у Запорізькій області.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити