Рада ЄС затвердила 13-й пакет санкцій проти РФ

Головна > Політика > Рада ЄС затвердила 13-й пакет санкцій пр...
Author

Назар Лазебний

23.02.2024, 15:45
Shares

3

Views

867

Ще на пів року Рада ЄС поновила економічні санкції проти росії – АрміяInform
armyinform.com.ua

Рада Європейського Союзу затвердила 13-й пакет індивідуальних та економічних санкцій до других роковин від дня повномасштабного вторгнення Росії до України.

Як повідомляє пресслужба Ради ЄС, було вирішено ввести обмежувальні заходи щодо ще 106 фізичних і 88 юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

"Сьогодні ми посилюємо обмежувальні заходи проти російського військового та оборонного сектору, націлюючись на інші організації в третіх країнах, які постачають обладнання, а також осіб, відповідальних за незаконну депортацію та військове перевиховання українських дітей. Ми залишаємось єдиними у своїй рішучості знищити російську військову машину та допомогти Україні виграти її законну боротьбу за самооборону та відновити свою незалежність, територіальну цілісність і суверенітет", - заявив високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Нові списки, погоджені сьогодні, націлені насамперед на військовий та оборонний сектори та повʼязаних з ними осіб, зокрема тих, хто бере участь у постачанні озброєнь КНДР до Росії, а також на представників судової влади, місцевих політиків і людей, відповідальних за незаконну депортацію українських дітей.

Загалом обмежувальні заходи ЄС наразі поширюються на більш ніж 2000 фізичних і юридичних осіб.

Рада додала 27 нових організацій до списку тих, хто безпосередньо підтримує російський військово-промисловий комплекс. На них поширюватимуться більш жорсткі експортні обмеження щодо товарів та технологій подвійного призначення, а також товарів та технологій, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки. Деякі з цих підприємств розташовані в третіх країнах (Індія, Шрі-Ланка, Китай, Сербія, Казахстан, Таїланд і Туреччина) і беруть участь в обході торгових обмежень, інші – російські підприємства, які займаються розробкою, виробництвом та постачанням електронних компонентів для ВПК Росії.

Сьогоднішнє рішеннярозширює список заборонених товарів, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони і безпеки за рахунок додавання компонентів для розроблення і виробництва безпілотних літальних апаратів.

ЄС запровадив додаткові обмеження експорту товарів, зокрема електричних трансформаторів, як товарів, які які сприяють, зокрема, збільшенню російського промислового потенціалу

Нагадаємо: 15 грудня Європейська Рада повідомила, що країни Євросоюзу погодили додаткові санкції проти Росії , поетапна заборона на імпорт російських алмазів серед інших заходів набуде чинності з 1 січня.

18 грудня Європейська рада прийняла 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів через агресивну війну Росії проти України.

14 лютого Угорщина на зустрічі постійних представників ЄС заблокувала процес узгодження 13-го пакету санкцій проти Росії. Угорщина була єдиною країною, яка виступила проти заходів, які увійшли до пакету санкцій. Причиною називають включення до нового пакету китайських компаній, які сприяють Росії у війні в Україні.

21 лютого постійні представники країн-членів ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії. Погоджений пакет санкцій є одним із найширших, схвалених ЄС. Офіційне його затвердження очікується 24 лютого.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити