Організатори "Євробачення-2024" оголосили про три нововведення конкурсу 

Головна > Культура > Організатори "Євробачення-2024" оголосил...
Author

Марія Куренко

11.03.2024, 18:20
Shares

0

Views

223

Організатор цьогорічного пісенного конкурсу, шведський суспільний мовник SVT оголосив про три нововведення "Євробачення-2024".

Повідомлення про це оприлюднено на сайті пісенного конкурсу.

По-перше, глядачі пісенного змагання зможуть побачити по три додаткових виступи у кожному півфіналі: артисти з країн "Великої пʼятірки" — Франції, Німеччини, Італії, Іспанії та Великої Британії — а також з країни-господині Швеції вперше повністю виконають свої пісні у півфіналі.

Раніше на півфіналах глядачам демонстрували лише короткі уривки кожної з їхніх репетицій. Відтепер "Велика пʼятірка" та Швеція зможуть вийти на сцену "Євробачення" та виступити між конкурсними номерами тих учасників, хто змагається за прохід у фінал.

У першому півфіналі ми побачимо Німеччину, Швецію та Велику Британію, у другому — Францію, Італію та Іспанію.

Ще одне нововведення "Євробачення-2024" - у гранд-фіналі збільшать час для глядацького голосування. Тепер глядачі зможуть віддавати свої голоси просто під час виконання пісень, а не чекати, як раніше, доки виступлять усі учасники.

Крім того, глядачі з тих країн, що не беруть участі в "Євробаченні-2024", відтепер матимуть майже 24 години, щоб проголосувати за свої улюблені пісні перед початком прямого ефіру. Національне журі в кожній країні-учасниці, як і раніше, голосуватиме лише у фіналі, а десять найкращих учасників кожного півфіналу визначатимуть лише глядачі.

Крім того, організатори "Євробачення" у Швеції заявляють, що незабаром оголосять про ще одну велику зміну у конкурсі.

Нагадаємо: 68-й пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться в травні 2024 року у шведському місті Мальме. Гранд-фінал проведуть на стадіоні "Мальме Арена" 11 травня.

Півфінали, в одному з яких братимуть участь і представниці України, відбудуться 7 і 9 травня.

Переможцями українського Нацвідбору на "Євробачення-2024" стали alyona alyona і Jerry Heil із дуетною піснею Teresa & Maria. Вони набрали максимальний серед учасників 21 бал.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Нідерланди роблять все можливе для прискорення постачання Україні ППО та боєприпасів - Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте наголосив, що агресія Росії в Україні та проти неї не припиняється, Україна гостро потребує допомоги.

09.05.2024 - 18:07

Arrow
Theme

Війна

Зранку війська РФ атакували Нікополь - двоє загиблих та двоє поранених

Зайнялася приватна оселя, ще дві – понівечені. Зачепило й 5 багатоквартирних будинків.

09.05.2024 - 10:30

Arrow

Вас це може зацікавити