На відновлення енергопостачання Харкова піде 1-2 тижні за відсутності нових атак- "Укренерго" 

Головна > Енергетика > На відновлення енергопостачання Харкова ...
Author

Ольга Фединчік

26.03.2024, 18:54
Shares

1

Views

682

ХАРКІВСЬКА ТЕЦ-5», ХАРКІВ
ccktm.com

Енергетики поетапно відновлюють енергоживлення Харкова. Відновлення ж енергопостачання міста в повному обсязі може зайняти від одного до двох тижнів, за відсутності нових масованих атак.

Про це на брифінгу в "Харків Медіа Хаб" заявив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомила пресслужба компанії.

У компанії поінформували, що вже заживлена вся критична інфраструктура міста, з’явилося світло, хоч і з певними обмеженнями, в домах містян.

"Пом’якшити графіки відключень, що зараз діють в Харкові, можливо, вдасться на вихідних. Така можливість може з’явитись завдяки зниженню споживання через значне потепління, що прогнозується у суботу-неділю", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Кудрицького, руйнування були би мінімум вдвічі більшими, якби не певні інженерні рішення, які прийняли для захисту критичних елементів на енергооб’єктах. Система комплексного захисту буде нарощуватись і далі.

"Укренерго" зараз має достатню кількість обладнання, ремонтних бригад, спеціалізованої техніки та матеріалів. В цьому ситуація значно відрізняється від минулого опалювального сезону, коли обладнання було в дефіциті. Єдиний стримуючий фактор – це певний час, який потрібен для того, щоб здійснити всі ремонтні роботи", - зазначив голова правління Укренерго.

Кудрицький зазначив, що оцінка збитків, завданих енергосистемі під час ракетних та дронових атак, ще триває. Але вже точно можна сказати, що це – десятки мільйонів гривень для підстанцій "Укренерго" та сотні мільйонів гривень для електростанцій.

Важливим джерелом фінансування може стати міжнародна допомога. В минулому році «Укренерго» вдалось акумулювати для відновлення понад 1 млрд євро підтримки від західних партнерів.

Нагадаємо: Як повідомляли у пресслужбі ПрАТ "Харківська ТЕЦ-5", найбільша у регіоні Харківська ТЕЦ-5 припинила генерацію електроенергії внаслідок завданих російськими ударами 22 березня руйнувань, на її відновлення знадобляться роки. Повністю оцінити масштаби завданих теплоцентралі збитків та необхідних відновлювальних робіт на об’єкті можна буде лише після завершення огляду та розбору завалів. Але, на думку енергетиків, це вкрай трудомісткий і затратний процес, співставний із новим будівництвом, додали у пресслужбі ТЕЦ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Суд відправив у СІЗО на 60 діб агроміністра Миколу Сольського з альтернативою застави 75,7 млн грн

Строк дії ухвали в частині покладених обов’язків – 2 місяці з дня внесення застави, але у межах строку досудового розслідування.

26.04.2024 - 10:30

Arrow
Theme

Війна

Російський ракетний удар по Смілі пошкодив цивільну інфраструктуру та приватні будинки, 6 людей постраждали

Крім того пошкоджено залізничне сполучення, адміністративні будинки, автівки.

25.04.2024 - 11:57

Arrow

Вас це може зацікавити