На кінофестивалі у Сараєво покажуть три українські стрічки

Головна > Культура > На кінофестивалі у Сараєво покажуть три ...
Author

Марія Куренко

08.08.2023, 14:13
Shares

1

Views

1 114

13-й ОМКФ оголосив національну конкурсну програму - Детектор медіа.
detector.media

Українську драму La Palisiada й документальні фільми "Алое, фікус, авокадо і 6 драце" та "Ми не згаснемо презентують на 29-му Кінофестивалі у Сараєво, що проходитиме 11-18 серпня.

Про це повідомила пресслужба Державного агентства з питань кіно, інформує Інфокурс.

"Цього року за нагороду "Серце Сараєва" змагатиметься 49 фільмів у чотирьох конкурсних секціях: повнометражній, документальній, короткометражній та студентській — представлять 23 світових, 2 міжнародних, 21 регіональну та 3 національні прем'єри", - йдеться в повідомленні

Україну представлятимуть три фільми:

У головній секції фестивалю — міжнародному конкурсі повнометражних фільмів — покажуть стрічку Філіпа Сотниченка La Palisiada. Історія стрічки розгортається в Україні в 1996 році напередодні скасування смертної кари в країні.

У документальній секції буде фільм Марти Смеречинської "Алое, фікус, авокадо і 6 драцен". Стрічка-роздум про речі, залишені під час втечі від війни. Чи має якусь вагу втрата нажитого?

Також у цій секції змагатиметься стрічка Аліси Коваленко "Ми не згаснемо". Спрічка розповість історію дорослішання підлітків на сході України на тлі війни та їх надзвичайної подорожі до вершин Гімалайських гір. Поки світ навколо них занепадає, шахти закриваються, загроза ескалації війни зростає, вони не здаються та намагаються йти за покликом своїх мрій

У Держкіно зазначають, що цього року команда програмістів Кінофестивалю у Сараєво під керівництвом творчого директора Ізети Граджевіч переглянула 935 поданих на фестиваль фільмів, зокрема 200 художніх повнометражок, 235 документальних, 500 короткометражок та студентських робіт.

Конкурсна програма фестивалю відкрита для фільмів і кінематографістів з Албанії, Вірменії, Австрії, Азербайджану, Боснії й Герцеговини, Болгарії, Хорватії, Кіпру, Греції, Грузії, Угорщини, Косова, Північної Македонії, Мальти, Молдови, Чорногорії, Румунії, Сербії, Словенії, Туреччини та України.

Нагадаємо: Сараєвський кінофестиваль є головним кінофестивалем на Балканах та одним із найбільших у Європі. Щороку він залучає понад 100 000 глядачів, запрошує голлівудських зірок та демонструє сотні фільмів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити