Аудіокнижку української поетеси   Любові Якимчук "Абрикоси Донбасу" озвучила Катрін Денев

Головна > Культура > Аудіокнижку української поетеси   Любові...
Author

Марія Куренко

11.01.2024, 09:23
Shares

1

Views

442

Абрикоси Донбасу»: війна і запах абрикосів | ВСЛ

Аудіокнижку віршів "Абрикоси Донбасу" української письменниці Любові Якимчук, яку озвучила акторка Катрін Денев, вже можна придбати у книгарнях, а також на аудіоплатформах Франції.

Про це повідомила Любов Якимчук

"Катрін Денев озвучила "Абрикоси Донбасу", та наша з нею аудіокнижка відтепер у книгарнях Франції, а також на всіх французьких аудіоплатформах. Там почуєте і мій голос, бо заголовки та ще п'ять-шість віршів для книжки начитала я, українською", - зазначила вона.

May be an image of 2 people and text that says 'LA BIBLIOTHÈQUE DES VOIX La première collection de livres audio depuis 1980 Catherine Deneuve lit Les Abricots du Donbas de Luba Yakymtchouk avec la participation de l'autrice des femmes Antoinette Fouque'

Фото: Серйозні книжки/Фейсбук

Книжка "Абрикоси Донбасу" у перекладі Ірини Дмитришин та Агат Бонен вийшла у видавництві "Les éditions des femmes" минулого року.

"Це чудове видавництво, яке в 70-х роках заснувала феміністка Антуанет Фукке. Їхня колекція аудіокнижок існує ще з 1980-го року, та, як мені казали, це перше видавництво, яке почало збирати відомі голоси", - написала Якимчук.

За її словами, уже два роки "Les éditions des femmes" щосуботи виходить на марші в підтримку України, а також донатить гарні суми на нашу перемогу.

"Тому це не збіг, що вони працюють на такому рівні", - додала писменниця.

Любов Якимчук народилася 19 листопада 1985 року в Первомайську Луганської області. У 2003–2008 роках належала до луганськогоЛітературного угруповання "СТАН".

Авторка поетичних книжок ", як МОДА" (2009), "Абрикоси Донбасу" (2015). Співавторка музично-поетичного альбому "Абрикоси Донбасу". Поезії Якимчук перекладені більше, як на півтора десятка мов.

"Абрикоси для наших земель – дуже важливі. Там їх дуже багато. Тривалий час продаж абрикосів допомагав заробити якісь гроші. І я пам'ятаю, як ми усе літо і навіть на початку осені збирали абрикоси відрами, їли їх. Навіть мій пес їх любив. І дивно, що саме на кордоні України та Росії абрикосові дерева зникають. Віддавна це було наче маркером переходу в іншу країну. Одна із моїх поем, написаних кілька років тому, отримала назву "Абрикоси Донбасу", і саме вона стала початком нової теми у моїй творчості", - розповіла авторка про назву книги.

Нагадаємо: Під час церемонії відкриття 76 Міжнародного Каннського кінофестивалю.французька кіноакторкаКатрін Денев зачиталавірш Лесі Українки "Надія".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити