За минулий тиждень на Сході звільнено 9 кв.км, ще 28,4 кв.км - на Півдні - Міноборони

Головна > Спорт > За минулий тиждень на Сході звільнено 9 ...
Author

Марія Куренко

03.07.2023, 10:16
Shares

0

Views

610

За минулий тиждень на Сході звільнено 9 кв.км, ще 28,4 кв.км - на Півдні - Міноборони

Генштаб ЗСУ

На Сході тривають як наступальні, так і оборонні дії.

Ми рухаємось на Бахмутському напрямку, а ворог і надалі веде наступ на - Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, інформує Інфокурс.

Як зазначила Маляр, противник намагається витіснити наші війська із займаних позицій, але отримує гідну відсіч. Зараз там тривають важкі бої.

"За минулий тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту звільнену площу збільшено на 9 кВ.км", - зазначила Маляр.

За її словами, кількість ворожих обстрілів на сході за тиждень збільшилась вдвічі. Якщо за позаминулий тиждень відбулося 6457 обстрілів, то за минулий тиждень кількість обстрілів склала 11753.

"На Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, а саме: вели наступальні дії на напрямках Новодарівка, Приютне; Новоданилівка, Роботине; Новосілка, Старомайорське, мали успіх", - йдеться у повідомленні.

Маляр також інформує, що за минулий тиждень збільшено звільнені територіі на 28,4 кВ.км. Загалом звільнена площа на півдні складає 158,4 км2.

Нагадаємо: Як інформував ІК, за даними Генштаба ЗСУ, протягом минулої доби російські окупанти завдали ракетного та авіаційного ударів застосувавши 12 крилатих та зенітних керованих ракет і 8 ударних БпЛА типу “Shahed” по об’єктах цивільної інфраструктури. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 3 крилаті ракети та 8 ударних БпЛА.

Крім того, ворог завдав 57 авіаційних ударів та здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, окрім зруйнованої цивільної інфраструктури, постраждали і мирні люди.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити