В Естонії запускають першу україномовну радіостанцію 

Головна > Культура > В Естонії запускають першу україномовну ...
Author

Марія Куренко

14.11.2023, 16:28
Shares

1

Views

569

news.err.ee

Радіо DRUZI - перша україномовна радіостанція в Естонії - повідомлятиме новини та події, пов’язані з українською громадою в цій країні.

Як повідомляє ERR.ee, канал мовлення сприятиме інтеграції українців в естонське суспільство, інформує Інфокурс..

17 листопада стартує перша в Естонії україномовна радіостанція. Нова платформа "DRUZI" покликана поєднувати дві культури завдяки трансляції естонської та української музики, а також новин.

Українська діаспора в Естонії з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну зросла у 4 рази. Це спонукало створити канал медіа для українців, щоб вони могли зберігати свою культурну ідентичність, мову та отримувати доступ до об'єктивної та незалежної інформації, зазначили в Асоціації українських організацій Естонії.

"Ми впевнені, що радіо DRUZI збагатить життя українців в Естонії та сприятиме їх інтеграції в естонське суспільство, а також збереже їхній зв’язок із батьківщиною та українською громадою", – йдеться у повідомленні голови Асоціації українських організацій Естонії Володимира Паламаря.

На новій радіостанції створюватимуть програми про українську та естонську культуру, історію, традиції та гастрономію, а також мовні програми для дорослих і дітей. Ведучі радіо DRUZI розмовлятимуть українською мовою, інформація також буде подаватися англійською та естонською мовами.

Повідомляється, що презентаційна вечірка DRUZI відбудеться у п’ятницю, 17 листопада, о 19:00 у талліннській Fotografiska. Відвідувачі зможуть поринути у світ сучасної української музики за допомогою деяких із найвідоміших хітів українських виконавців усіх жанрів, від поп-музики до рок і фолк.

Також відбудуться живі виступи українських та естонських артистів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити