Симфонічний оркестр Львівської філармонії повезе до Німеччини "Звуки України"

Головна > Культура > Симфонічний оркестр Львівської філармоні...
Author

Марія Куренко

31.10.2023, 14:40
Shares

1

Views

746

philharmonia.lviv.ua

Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії здійснить турне до Німеччини з назвою "Звуки України — у вільний світ". Благодійні концерти спрямовані на підтримку артистів, які залишаються в країні впродовж російської воєнної агресії.

Про це повідомила прес-служба Львівської національної філармонії імені М. Скорика, інформує Інфокурс.

Турне "Звуки України — у вільний світ" – це послання надії та любові, пов’язане з бажанням розповідати про Україну універсальною мовою музики, зазначають у Львівській філарионії.

Гастролі Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії імені М. Скорика розпочнуться 7 листопада у церкві св. Павла у Берліні із виконання Концерту Василя Барвінського для фортепіано з оркестром.

Львівська національна філармонія - Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії виступить у Берліні

Музику одного з найвідоміших галицьких романтиків разом з оркестром втілить того вечора українсько-німецька виконавиця Віоліна Петриченко.

Як розповіли у філармонії, Василь Барвінський – не єдиний український композитор, чиї твори оркестр готувався заграти в Німеччині. Звучатиму також симфонічна балада "Гражина" видатного українця Бориса Лятошинського написана на основі однойменної балади Адама Міцкевича, та оркестрова сюїта "Ніч перед Різдвом" одного із найвідоміших вітчизняних композиторів-сучасників Євгена Станковича.

Музику Станковича, до речі, оркестр виконає на сцені Берлінської філармонії 13 грудня. Ця музика належить до кращих зразків новітнього українського балету, поєднуючи сміхову стихію мистецтва й високу якість симфонізму. Композитор використав цитати із всесвітньо відомих шедеврів, тонко підкресливши фольклорні мотиви у творі, зануривши в таємничо-святкову містерію колядок й зимової казки. Того вечора також прозвучить Концерт для скрипки з оркестром Яна Сібеліуса, де солюватиме Богдана Півненко.

Не менш важливо, що у межах концерту на сцені Берлінської філармонії відбудеться презентація книги "Як промінь світла в темряві" (нім. “Wie ein Lichtstrahl in der Finsternis. Briefe von Frauen aus der Ukraine an die freie Welt”) авторки Орелі Брос (Aurélie Bros).

Це збірка листів українських жінок, у яких детально розповідається про їхній досвід під час російського вторгнення, що інспірована спілкуванням авторки з українськими журналістами.

Нагадаємо: Солістка Львівської філармонії Віоліна Петриченко започаткувала у Німеччині фестиваль української класичної музики "Звуки України"

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити