Сенат США проголосував законопроєкт про допомогу Україні на майже 61 млрд доларів

Головна > Політика > Сенат США проголосував законопроєкт про ...
Author

Марія Куренко

24.04.2024, 10:18
Shares

2

Views

713

Сенат США рассмотрит пакет помощи Украине по сокращенной процедуре. Читайте  на UKR.NET
The Guardian

Сенат США ухвалив законопроєкт про міжнародну допомогу, який включає 60,84 млрд доларів для України.

Згідно трасляції Associated Press засідання Сенату У фінальному голосуванні документ набрав 79 голосів при необхідних 51.

Відео: Associated Press

Після кількох годин дебатів та процедурних голосувань Сенат затвердив пакет міжнародної допомоги США на 95,3 млрд доларів, який включає Україну, написала в Facebook пані посол Оксана Маркарова.

У фінальному голосуванні за пакет міжнародної допомоги проголосували 79 сенаторів (при необхідних 51), проти проголосувало 18.

Таким чином, допомога від США партнерам – Україні, Ізраїлю та Тайваню – пройшла процедурні голосування у Конгресі, і тепер законопроєкт передається на підпис президенту США Джо Байдену.

Байден готовий підписати документ 24 квітня, щоб швидше розпочати надсилання зброї Україні, заявили в Білому домі.

Президент України Володимир Зеленськийподякувавсенаторам за ухвалений законопроєкт і наголосив, що це рішення "зміцнює роль США як маяка демократії та лідера вільного світу" та додав, що з нетерпінням чекає на підписання законопроєкту Джо Байденом і передачу Україні наступного пакета військової допомоги.

"Далекобійні засоби України, артилерія та ППО є вкрай важливими інструментами якнайшвидшого відновлення справедливого миру", – заявив президент України.

Як зазначив на брифінгу представник Білого дому Джон Кірбі, на першому етапі Україна отримає пакети допомоги для задоволення негайних оборонних потреб армії, а потім США зосередяться на забезпеченні довгострокової стратегії України щодо відсічі російській агресії.

Нагадаємо: Як інформував Інфокурс, 20 квітня Палата представників США ухвалилазаконопроєктпро військову допомогу Україні на майже $61 млрд. Черга була за Сенатом, який стартував голосувати 23 квітня. Законопроєкт подали до Сенату як зміни долютневого законопроєктупро міжнародну допомогу США (HR.815), для спрощення процедури проходження.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити