Послов России, Беларуси пригласят на вручение Нобелевской премии 

Головна > Культура > Послов России, Беларуси пригласят на вру...
Author

Марія Куренко

01.09.2023, 16:52
Shares

2

Views

774

Нобелевская премия: Россиян и белорусов пригласят на вручение Нобелевской  премии « Новости | Мобильная версия | Цензор.НЕТ
censor.net

Нобелівський фонд змінив свою політику запрошень на вручення престижної Нобелівської премії і запросив Росію, Білорусь та Іран, а також лідера раніше забороненої ультраправої шведської партії.

Про це повідомили Нобеливском комитете, інформує Інфокурс.

Виконавчий директор приватного фонду Відар Гельгесен, зазначив у своїйзаяві, що існує глобальна тенденція, за якою "діалог між тими, хто має різні погляди, скорочується".

"Щоб протистояти цій тенденції, ми зараз розширюємо наші запрошення відзначити та зрозуміти Нобелівську премію та важливість вільної науки, вільної культури та вільних, мирних суспільств", – заявив Гельгесен.

У фонді повідомили, що запрошення на заходи 2023 року було надіслано усім країнам, які мають представництва у Швеції та Норвегії, а також партіям, які "мають представництво у парламенті через демократичні вибори".

Окрім Росії, Білорусі та Ірану, цьогоріч запрошення надійшло і лідеру партії "Шведські демократи" Джиммі Акессону, який відхилив його, посилаючись на високу завантаженість у день вручення нагород.

"Нобелівський фонд вважає, що такий загальний підхід сприяє донесенню важливого послання Нобелівської премії до кожного, і в майбутньому така практика буде спільною для всієї організації", - йдеться у повідомленні.

Усі Нобелівські премії вручаються у Стокгольмі, окрім Нобелівської премії миру, яка вручається в Осло.

У 2023 році лауреатів Нобелівської премії оголосять на початку жовтня.

Нагадаємо: Минулого року фундація Нобеля не запросила послів Росії, Білорусі та Ірану на церемонію вручення Нобелівської премії. У 2022 році Нобелівський фонд вирішив дотримуватися дипломатичної політики Швеції та Європи, не запрошуючи Росію та Білорусь на церемонію через вторгнення РФ в Україну.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити