МОК призупинив членство Олімпійського комітету Росії

Головна > Спорт > МОК призупинив членство Олімпійського ко...
Author

Назар Лазебний

12.10.2023, 18:35
Shares

1

Views

435

Олімпійський прапор
olympics.com

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) тимчасово призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії через включення до їхнього складу так званих "спортивних організацій", які знаходяться на окупованому Донбасі, Луганщині, Херсонщини та Запоріжжі.

Про це йдеться у пресреліз МОК, інформує Інфокурс.

"Одностороннє рішення, прийняте Олімпійським комітетом Росії 5 жовтня 2023 року, про включення до свого складу регіональних спортивних організацій, які перебувають у віданні Національного олімпійського комітету (НОК) України (а саме Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей), є порушенням Олімпійської хартії, оскільки воно порушує територіальну цілісність НОК України, визнану Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) відповідно до Олімпійської хартії", - йдеться у пресрелізі

Повідомляється, що рішення про відсторонення ОК Росії вступає в силу негайно, до подальшого повідомлення.

Відсторонення має наступні наслідки:

  1. Олімпійський комітет Росії більше не має права діяти як національний олімпійський комітет, як це визначено в Олімпійській хартії, і не може отримувати фінансування від олімпійського руху.
  2. Як зазначено в позиції та рекомендаціях МОК від 28 березня 2023 року, які залишаються в силі, МОК залишає за собою право приймати рішення про участь окремих нейтральних спортсменів з російським паспортом в Олімпійських іграх Париж 2024 і зимових Олімпійських іграх Мілан Кортіна. 2026 у відповідний час.

Зазначається, що виконавчий комітет МОК також залишає за собою право приймати будь-які подальші рішення чи заходи в залежності від розвитку цієї ситуації.

Нагадаємо: Міжнародний олімпійський комітет — це некомерційна, громадська, неурядова міжнародна організація, що складається з волонтерів і прагне будувати кращий світ за допомогою спорту. Він перерозподіляє понад 90 відсотків свого доходу на ширший спортивний рух, що означає, що щодня еквівалент 4,2 мільйона доларів США йде на допомогу спортсменам і спортивним організаціям на всіх рівнях у всьому світі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити