Китай вийшов з пропозицією про скликання міжнародної конференції для врегулювання "кризи в Україні"

Головна > Політика > Китай вийшов з пропозицією про скликання...
Author

Ольга Фединчік

07.03.2024, 10:06
Shares

3

Views

556

Ван І: Держдеп підтвердив візит глави МЗС Китаю до США — Cуспільне Новини
Getty images

Китай вважає, що для врегулювання "кризи в Україні" необхідно провести міжнародну мирну конференцію, визнану Україною і Росією, в ході якої країни мали б можливість відверто висловити свої позиції та домовитися про врегулювання суперечок.

Як повідомляє Укрінформ, про це на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР сказав міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

"Китай підтримує скликання міжнародної мирної конференції, на яку погодяться і Україна, і Росія, в якій усі сторони братимуть участь на рівних правах і матимуть можливість неупереджено та чесно обговорити всі мирні плани", - заявив Ван.

Міністр нагадав оприлюднений минулого року "мирний план Китаю з 12-ти пунктів" та місії спецпредставника уряду КНР Лі Хуея з "човникової дипломатії" для сприяння врегулюванню в Україні, а також укотре підкреслив незмінність позиції Китаю стосовно якнайшвидшого припинення бойових дій та повернення до дипломатії в "українській кризі".

"Усі наші зусилля спрямовані на досягнення однієї мети – прокласти шлях до припинення збройного конфлікту та початку мирних переговорів", - зазначив він.

Китайський топдипломат додав, що його країна продовжить відігравати конструктивну роль для пошуку політичного врегулювання конфлікту.

Нагадаємо: Китай вдруге направив спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея в Україну, європейські країни та Росію для пошуку шляхів політичного врегулювання "української кризи".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

14 населених пунктів Херсонщини були під обстрілами російських загарбників упродовж доби, поранена людина

Внаслідок обстрілів пошкоджені 12 багатоповерхівок та 54 приватні будинки.

09.05.2024 - 10:05

Arrow
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow

Вас це може зацікавити