Держдепартамент США анонсував проект щодо захисту українських державних архівів

Головна > Культура > Держдепартамент США анонсував проект щод...
Author

Марія Куренко

23.02.2024, 16:37
Shares

4

Views

288

США схвалили повернення до перемир'я на Донбасі - Держдеп » Слово і Діло
shutterstock.com

Держдеп США започаткував проєкт із захисту та оцифрування колекцій Державної архівної служби України, який має на меті забезпечити збереження історії України через її архіви для майбутніх поколінь.

Про це йдеться у пресрелізі на сайті Держдепу.

Проєкт вартістю 645 000 доларів, що реалізується у співпраці з Міжнародним альянсом із захисту спадщини в зонах конфліктів (ALIPH), включає навчання співробітників архівів управлінню та оцифровуванню архівних документів, що перебувають під загрозою пошкодження або знищення через війну.

"Ініціатива захисту культурної спадщини України із загальним фінансуванням у 10,5 мільйонів доларів США підтримує зусилля України щодо захисту та відновлення збитків, завданих об’єктам і колекціям української культурної спадщини, а також розширення та зміцнення державно-приватного партнерства з громадянським суспільством в Україні.",- поінформували у Державному департаменті .

Ініціатива надає пріоритет об’єктам культурної спадщини та колекціям, які безпосередньо постраждали від жорстокої війни Росії в Україні, і є частиною ширших глобальних зусиль Сполучених Штатів зі збереження та захисту культурної спадщини, додали у відомстві.

Ці зусилля спираються на більш ніж 20-річну співпрацю США з Урядом України з охорони та збереження культурної спадщини через Посольський фонд США зі збереження культурної спадщини (AFCP).

Нагадаємо: Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок російської агресії зруйновано 131 публічну бібліотеку, майже 750 потребують ремонту; за попередніми оцінками, під час повномасштабного вторгнення українські бібліотеки втратили понад 1,5 млн видань.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow
Theme

Політика

Велика Британія висилає військового аташе РФ

Ці дії Лондона - наслідок зловмисної діяльності Росії по всій Великій Британії та Європі, заявив британський міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі.

08.05.2024 - 16:06

Arrow

Вас це може зацікавити