Професія фрілансера — нові можливості та вигідні умови роботи

Головна > Бізнес > Професія фрілансера — нові можливості та...
Author

Марія Куренко

18.08.2023, 12:05
Shares

3

Views

638

unnamed

Професія фрілансер — з чого почати?

Фрілансер — професіонали, що працюють на самостійній основі. Вони не прив'язані до одного постійного місця роботи. Вони виконують різні задачі для різних клієнтів за їх запитом. Така робота має певні переваги. Але, важливо бути організованим, мотивованим та мати навички власного тайм-менеджменту, а також розпоряджатися фінансами. До основних аспектів такого виду роботи відносяться: гнучкий графік, різноманіття запропонованих проєктів, власна відповідальність, портфоліо та особистий бренд, клієнтські відношення, управління часом, фінанси та податки, навчання та професійний ріст, технічні аспекти.

Як почати працювати?

Для тих, кому набридла звичайна робота, навіть та, що є не досить типовою, наприклад робітник служби підтримки El Slots, є ідеальний варіант — фріланс. Перш ніж розпочинати пошуки такої роботи слід визначитися з власними навичками та спеціалізацією. Далі треба створити власне портфоліо та обрати платформу для його розміщення. Створення портфоліо та його подальше розміщення потрібно як новачкам, так і професіоналам, для того, щоб показати майбутнім замовникам:

  • роботи;
  • досвід;
  • навички.

Розміщення робіт на різних фріланс-платформах відкриває доступ до отримання багатьох замовлень, клієнтів. Перед розміщенням власного портфоліо слід створити власний профіль та заповнити всю необхідну інформацію, описати власні навички, досвід роботи, відомості про освіту та вже потім додавати зразки своїх робіт.

Після виповнення вищезазначених кроків можна переходити до пошуку клієнтів. Можна самостійно переходити до пошуку потенційних клієнтів на обраній платформі, відгукатися на пропозиції, пропонувати власні послуги.

Переваги фрілансу

Така робота має купу переваг. Однією з найголовніших переваг є гнучкий графік роботи, можливе самостійне встановлення робочого графіку. Наступна перевага — локація. Фрілансери можуть працювати з будь-якого місця. Крім того, важко не виділити різноманіття проєктів. Фрілансери можуть працювати над різними кейсами та у різних галузях. Це дозволяє не тільки розвиватися в одному напрямку, але й постійно вивчати нові.

Також однією з головних переваг є особиста незалежність. Фрілансери можуть особисто контролювати свою кар'єру та приймати рішення без обмежень. Це відкриває шлях до створення власного бренду.

unnamed-1

Проте важливо враховувати необхідність постійно навчатися, шукати замовників та розраховувати час. На початку, можливо, буде складно, але хороший спеціаліст швидко може знайти постійну роботу та отримати відгуки. Головне — цілеспрямованість та вміння працювати.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити