Ядерна та харчова безпека, повернення дітей і обмін «всіх на всіх» - основні питання саміту миру - Зеленський

Головна > Політика > Ядерна та харчова безпека, повернення ді...
Author

Олександр Талов

21.05.2024, 18:34
Shares

0

Views

376

У ЦПД спростували російські наративи про узурпацію влади Зеленським |  Українські Новини
Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що під час інавгураційного Глобального саміту миру увагу зосередять на трьох пунктах: ядерна та харчова безпека, повернення викрадених дітей Україні та обмін "всіх на всіх".

Про це глава української держави розповів в інтерв’ю Reuters.

Президент розповів, що на саміті розглядатимуться три пункти: ядерна безпека, харчова безпека (вільне судноплавство у Чорному і Азовському морях), повернення вкрадених дітей України і обмін "всіх на всіх".

"По цих трьох пунктах, якщо всі країни їх підтримають, розроблять технічні покрокові плани, і потім на різних майданчиках різні країни передадуть їх Росії і будуть спілкуватися з її представниками", - додав Зеленський.

Росії, за його словами, тоді доведеться відповідати більшості світу.

"Якщо ми зможемо довести до логічного виконання цих трьох пунктів, то ми зможемо переходити до другої частини - складних пунктів, які зможуть привести до закінчення війни. Ніхто не каже, що завтра Росія погодиться, але важливо, щоб ініціатива була у нас, бо проти нас прийшли війною", - зазначив Президент.

Нагадаємо: Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення розв'язаної Росією війни.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Міністри оборони ЄС обговорять можливість скасування заборони на застосування Україною західної зброї по території РФ - Боррель

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що кожна країна ухвалює рішення з цього приводу на національному рівні.

28.05.2024 - 13:45

Arrow

Вас це може зацікавити