У наслідок ракетного обстрілу Кривого Рогу пошкоджено будівлю ТЕЦ, без живлення залишилися три шахти, де були заблоковані люди

Головна > Спорт > У наслідок ракетного обстрілу Кривого Ро...
Author

Ольга Фединчік

13.06.2023, 12:49
Shares

0

Views

1 265

У наслідок ракетного обстрілу Кривого Рогу пошкоджено будівлю ТЕЦ, без живлення залишилися три шахти, де були заблоковані люди

Сергій Лисак/t.me

Внаслідок ракетно-дронового удару на Дніпропетровщині без електрики залишаються 6 тисяч споживачів.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго, інформує Інфокурс.

"Уночі ворог завдав ракетно-дронового удару по території країни. Внаслідок обстрілу є пошкодження та відключення магістральних мереж на Дніпропетровщині. Без світла - понад 9 тисяч людей. У Кривому Розі без живлення залишилися три шахти, в яких були заблоковані кілька десятків людей. Пізніше шахтарі були врятовані. Вибуховою хвилею також пошкоджено будівлю Криворізької ТЕЦ", - йдеться в повідомленні.

На ранок частину абонентів енергетики вже змогли заживити - в області без світла залишаються 6 тисяч абонентів

Внаслідок інтенсивних обстрілів прифронтових та прикордонних територій у Донецькій області знеструмлено 41 населений пункт, у Дніпропетровській – 3 населені пункти. Пошкодження енергетичної інфраструктури зафіксовані у Чернігівській, Сумській, Херсонській, Харківській областях. Через попередні обстріли без світла залишається частина споживачів у Запорізькій області.

Через підрив окупантами Каховської ГЕС у Херсонській області залишаються без живлення близько 15 тисяч споживачів. Відключені через підтоплення 110 трансформаторних підстанцій у Херсоні та 35 - в деокупованій частині області.

На Миколаївщині підтоплено 42 трансформаторні підстанції, повністю без світла 10 населених пунктів, ще 5 – частково.

"Ремонтні бригади поки не можуть розпочати відновлювальні роботи на підтопленій береговій насосній станції Херсонської ТЕЦ через занадто високий рівень води. Однак енергетики вже працюють над відновленням електропостачання для споживачів.

У Херсоні заживили 270 абонентів, які раніше були знеструмлені через підтоплення, в області - 70 абонентів", - зазначили у Міненерго.

Нагадаємо: У ніч проти 13 червня російські загарбники завдали ракетного удару по житловому сектору у Кривому Розі, забравши шість житттів цивільних людей, ще 25 осіб поранені, семеро ймовірно під завалами. Ракети влучили у багатоповерхівку у Кривому Розі, також побите і автомобільне підприємство. Зайнялася вантажна техніка. Полум’я вже вгамували. Зруйнована господарська споруда.

В ОК "Південь" зазначили, що атака на Кривий Ріг свідчить, що ворог в істериці вишукує напрямки підтримки Сил оборони у наступальних діях, але влучає при цьому у житлові будинки.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

В енергосистемі більшу частину доби збережеться значний дефіцит електроенергії

17 травня, з 00:00 до 08:00 та з 19:00 до 24:00 в усіх регіонах України діють графіки погодинних відключень.

17.05.2024 - 12:42

Arrow
Theme

Економіка

До експлуатації у ЗСУ допустили ще 18 зразків озброєння та військової техніки

Окрім того, пройшли кодифікацію, тобто введені у військову експлуатацію, ще 24 ОВТ.

16.05.2024 - 12:05

Arrow

Вас це може зацікавити