Судилище рф над полоненими азовцями має оцінити Міжнародний кримінальний суд - Офіс президента

Головна > Культура > Судилище рф над полоненими азовцями має ...
Author

Марія Куренко

15.06.2023, 19:31
Shares

2

Views

1 000

Судилище рф над полоненими азовцями має оцінити Міжнародний кримінальний суд - Офіс президента

Вихід захисників Маріуполя на підконтрольну росіянам територію відбувався 16-20 травня

newdaynews.ru

В Офісі президента України Володимира Зеленського відреагували на початок у рф так званого "судового процесу" над українськими військовополоненими з полку "Азов", які тримали оборону Маріуполя.

Фото: Associated Press

"Фотографії судилища, яке влаштовують у Ростові над захисниками Азовсталі, не викликають нічого, крім огиди. Лощені прокурори та виряджені присяжні з блискучими посмішками "судять" хлопців та дівчат, що нагадують скелети після концтабору і тортур. Подібні знущання над комбатантами - це офіційний воєнний злочин, який має отримати належну оцінку Міжнародного кримінального суду. І так, скажіть, чи хтось бачить в залі представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста?", - написав радник керівника ОПУ Михайло Подоляк у Twitter.

Нагадаємо: Як інформував раніше ІК, у середу, 14 червня, російський Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону провів перші слухання в справі проти 24 українських військових, які потрапили в полон під час боїв в Україні. Полонені військові є членами батальйону "Азов", підрозділу Збройних сил України, який воював з російськими військами в Маріуполі.

Верховний суд рф визнав український добровольчий батальйон "Азов" "терористичною організацією" та заборонив його діяльність на території росії.

На початку серпня минулого року російські загарбники заявили, що планують провести суд над полоненими захисниками України у вересні. Для цього на сцені маріупольської камерної філармонії вони облаштували тюремні клітки.

24 серпня 2022 року Європейський суд з прав людини оприлюднив спеціальну заяву, в якій застеріг, що трибунал, створений росією для так званого "суду" над українськими військовополоненими в Маріуполі, стане порушенням Європейської конвенції з прав людини.

ЄСПЛ закликав Росію дотримуватися Європейської конвенції, зокрема статті про право на життя, про заборону нелюдського чи зневажливого поводження та надання медичної допомоги.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити