РФ заборонила мовлення 81 європейського ЗМІ на своїй території 

Головна > Політика > РФ заборонила мовлення 81 європейського ...
Author

Ольга Фединчік

25.06.2024, 18:11
Shares

4

Views

567

росія обмежила на своїй території мовлення понад 80 європейських ЗМІ -  iPress.ua
ipress.ua

Росія заборонила доступ до 81 медіа країн Європи зі своєї території, що стало відповіддю на обмеження мовлення трьом російським ЗМІ.

Про це повідомляє МЗС Росії.

"Як захід у відповідь на ухвалене Радою ЄС 17 травня рішення про заборону "будь-якої мовленнєвої активності" трьом російським ЗМІ (РІА "Новости", МІЦ "Известия" і "Российская газета"), яке набуває чинності 25 червня, запроваджуються зустрічні обмеження доступу з території Російської Федерації до мовленнєвих ресурсів низки ЗМІ держав-членів Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

У російському МЗС заявили, що "російська сторона неодноразово і на різних рівнях попереджала, що політично вмотивовані утиски вітчизняних журналістів та необґрунтовані заборони російських ЗМІ на просторі ЄС не залишаться без реакції".

Також повідомляється, що у випадку, якщо обмеження щодо російських ЗМІ буде знято, російська сторона також перегляне своє рішення стосовно згаданих медіаоператорів.

Доступ заборонено:

До списку потрапили видання, телеканали та радіостанції з усіх країн Євросоюзу, окрім Люксембургу та Хорватії. З 81 видання дев'ять належать до Франції, серед них інформагентство Agence France-Presse, газети Le Monde та Liberation.

У списку згадуються німецькі видання Der Spiegel, Die Zeit та Frankfurter Allgemeine Zeitung, іспанські газети El Mundo, El Pais, агентство EFE, італійські газети La Stampa та La Repubblica. У списку є естонська версія Delfi (при цьому латвійської та литовської версії у переліку немає). Крім того, у переліку згадується польський телеканал Belsat (його заблокували до РФ у квітні 2022 року). У списку загальноєвропейських ЗМІ названо видання Politico (як його європейська, так і американська версія).

Нагадаємо: Рада ЄС 17 травня вирішила призупинити мовлення на території Європейського Союзу чотирьох ЗМІ, які поширюють та російську пропаганду: Voice of Europe, "РИА Новости", "Известия" та "Российская газета".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Війна

На фронті за добу відбулося 189 боєзіткнень, з них 54 на Покровському напрямку

Ворог атакує також на Лиманському та Курахівському напрямках

26.09.2024 - 08:54

Arrow

Вас це може зацікавити