Представник республіканців у Сенаті США заблокував продаж HIMARS Угорщині через недопуск Швеції в НАТО

Головна > Культура > Представник республіканців у Сенаті США ...
Author

Назар Лазебний

14.06.2023, 16:12
Shares

1

Views

1 097

Представник республіканців у Сенаті США заблокував продаж HIMARS Угорщині через недопуск Швеції в НАТО

Сенатор Джеймс Е. Ріш

Юлія Ніхінсон/Reuters

Сенатор Джеймс Ріш, головний республіканець у Комітеті з міжнародних відносин, заблокував продаж зброї США Угорщині на суму 735 мільйонів доларів за відмову країни схвалити членство Швеції в НАТО.

Про це повідомляє The Washington Post із посиланням на заяву американського сенатора, інформує Інфокурс.

"Протягом деякого часу я прямо висловлював свою стурбованість уряду Угорщини щодо його відмови голосувати за вступ Швеції до НАТО. Є факт, що зараз червень і ще цього не зроблено, я вирішив, що продаж нового військового обладнання США Угорщині буде призупинено", — заявив Ріш.

За його словами, Угорщина має дозволити вступ Швеції в НАТО, якщо вона хоче придбати пакет озброєнь, що включає 24 ракетні пускові батареї HIMARS та понад 100 ракет із відповідними частинами та підтримкою.

Видання зауважує, що рішення загальмувати нові продажі зброї Будапешту демонструє зростаюче незадоволення Угорщиною з боку прихильників НАТО, таких як Ріш, який рідко блокує продажі зброї країнам у будь-якій частині світу.

Зазначається, що усі значні продажі зброї США вимагають від голови та високопоставлених членів Комітетів у закордонних справах Сенату та Палати представників дати схвалення, перш ніж Державний департамент публічно повідомить про продаж. Заперечення Ріша заважають Держдепартаменту довести угоду з продажу зброї Угорщині до фінішу.

Представник Держдепу відмовився коментувати це питання, заявивши, що департамент не коментує "незавершені продажі зброї".

Водночас речник уряду Угорщини не відповів на запит про коментар.

Нагадаємо: Швеція подала заявку на вступ до НАТО минулого року через вторгнення Росії в Україну. та через заперечення з боку Туреччини та Угорщини її розгляд було відкладено.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити