Підсумком засідання Ради Україна-НАТО стали домовленості про мільйон дронів, нові пакети допомоги та коаліція з розмінування

Головна > Політика > Підсумком засідання Ради Україна-НАТО ст...
Author

Назар Лазебний

15.02.2024, 18:52
Shares

3

Views

1 239

Столтенберг: НАТО поддерживает право Украины на защиту
aa.com.tr

Міністри оборони країн НАТО в ході засідання Ради Україна-НАТО підтвердили рішучість у продовженні військової допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це в четвер у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

"Міністр оборони Умєров поінформував союзників про розвиток подій на місцях та порушив тему продовження підтримки. Протягом кількох минулих днів союзники анонсували нові пакети допомоги, включаючи Канаду, Фінляндію й Норвегію, які постачатимуть запасні частини, обладнання для F-16 та засоби протиповітряної оборони. Група країн-союзниць поєднує зусилля в рамках заклику поставити 1 мільйон дронів для України. Ще 20 країн-союзниць погодилися сформувати коаліцію з розмінування. Все це допоможе зберегти життя українців», - зазначив Столтенберг.

Він також зауважив, що разом союзники по НАТО доставляють 99 відсотків всієї військової допомоги, що надходить в Україну. Продовження цих зобов’язань є критично важливим для того, щоб Україна могла зберегти свободу.

"З початку російського вторгнення Сполучені Штати надали Україні близько 75 мільярдів доларів у вимірі військової, фінансової та гуманітарної допомоги. Всі союзники і партнери по НАТО надали такої допомоги на суму більше 100 мільярдів доларів. Тож наша підтримка є дійсним прикладом трансатлантичного розподілу навантаження, і це дозволяє вносити зміни (на полі бою) щодня", - додав генеральний секретар НАТО.

Нагадаємо: 15 лютого в Брюсселі відбулася зустріч міністрів оборони країн альянсу, в рамках якої проведено засідання Ради Україна-НАТО. Міністр оборони Рустем Умєров узяв участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити