Нардепу Тищенку повідомлено про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військового - ДБР

Головна > Закон > Нардепу Тищенку повідомлено про підозру ...
Author

Ольга Фединчік

25.06.2024, 13:36
Shares

3

Views

314

Микола Тищенко прокоментував скандал із поїздкою до Таїланду / В Україні /  Судово-юридична газета
sud.ua

Генеральний прокурор України повідомив про підозру чинному народному депутату України Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Повідомляється, що 20 червня 2024 у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесні ушкодження. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів

У депутата провели обшуки під час яких йому було повідомлено про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця в Дніпрі (ч. 2 ст. 146 КК України).

Фото: Державне бюро розслідувань

У свою чергу Офіс Генпрокурора повідомляє про погодження клопотання щодо обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Крім того, у зв’язку із згаданими подіями повідомлено про підозру ще одній особі, яка брала активну участь у протиправних діях, за ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України.

Тривають заходи з встановлення інших осіб, причетних до кримінального правопорушення. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо: Низка телеграм-каналів опублікувала відео, де група невідомих напала на колишнього бійця спеціального підрозділу "Кракен" Дмитра "Сина" Павлова. Згідно із відео, це була охорона депутата Тищенка, з яким Павлов посперечався. У спецпідрозділі "Кракен"підтвердили, що цивільний, на якого напали у Дніпрі – їхній колишній військовослужбовець.

Сам Тищенко заявив, що його команда нібито розкрила "найбільший кол-центр Дніпра", а у людей, які приїхали, начебто було завдання захистити цю "ботоферму" і зірвати слідчі дії. За його словами, конфлікт виник в результаті перешкоджання діяльності правоохоронців та нападу на слідчого.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог вночі завдав ракетного удару по Дніпру, є потрапляння по промисловому об'єкту

Виникла пожежа, яку рятувальники загасили. Люди не постраждали

27.09.2024 - 08:02

Arrow
Theme

Війна

На фронті за добу відбулося 189 боєзіткнень, з них 54 на Покровському напрямку

Ворог атакує також на Лиманському та Курахівському напрямках

26.09.2024 - 08:54

Arrow

Вас це може зацікавити