Кірбі відреагував назаяви Трампа щодо НАТО: США захищатимуть кожен дюйм території Альянсу 

Головна > Політика > Кірбі відреагував назаяви Трампа щодо НА...
Author

Назар Лазебний

13.02.2024, 14:30
Shares

3

Views

220

Джон Кірбі не виключає залучення військових США для звільнення заручників в  Газі - портал новин LB.ua
ЕРА/UPG

У Білому домі прокоментували нещодавні слова експрезидента США Дональда Трампа, щодо НАТО, де він припустив, що США можуть не захистити від потенційного російського вторгнення союзників по НАТО, які не витрачають достатньо коштів на оборону.

Про це заявиврадник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі, повідомляє "Голос Америки".

Він нагадав, що президент Байден не раз підкреслював, що Сполучені Штати захищатимуть "кожен дюйм території НАТО" і це те, що й мав би сказати Головнокомандувач США.

"За каденції президента Байдена, як головнокомандувача, НАТО стало більш актуальне, сильніше і масштабніше, ніж будь-коли раніше. Він віддав пріоритет посиленню нашої мережі альянсів, партнерств по всьому світу", - зазначив Кірбі.

Радник Білого дому також наголосив, щоБайден надсилає сигнали союзникам, що він серйозно сприймає зобов'язання США за п'ятою статтею Статуту НАТО.

Нагадаємо: Трамп 10 лютого під час виступу у штаті Південна Кароліна заявив, що США не захищатимуть союзників по НАТО від Росії, якщо вони заборгували гроші Альянсу.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити