Державне бюро розслідувань перевіряє джерела витоку документів про діяльності спецслужб щодо ПВК Вагнер

Головна > Енергетика > Державне бюро розслідувань перевіряє дже...
Author

Олександр Талов

19.11.2021, 11:50
Shares

3

Views

550

Державне бюро розслідувань перевіряє джерела витоку документів про діяльності спецслужб щодо  ПВК Вагнер

slovoidilo.ua

У зв'язку з оприлюдненням інформації про розслідування проведення спецоперації щодо ПВК "Вагнер", Головне слідче управління Державного бюро розслідувань перевіряє джерела витоку документів щодо діяльності спецслужб.

Про це повідомляє пресцентр ДБР.

У мережі інтернет 18 листопада 2021 року опубліковано документи, які містять відомості щодо планування та виконання Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України та Службою безпеки України заходів, пов’язаних із організацією затримання на території України бойовиків ПВК "Вагнер".

У ДБР інформують, що відкрито провадження за ч. 1 ст. 328 КК України (розголошення відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені або стали відомі у зв'язку з виконанням службових обов'язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства).

У межах відкритого кримінального провадження буде здійснена перевірка щодо автентичності цих документів, а також встановлено військовослужбовців, які мали доступ до цих документів та можуть бути причетні до їх витоку.

Як повідомили у відомстві, санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Нагадаємо: 18 листопада Яніна Соколова оприлюднила документи, які підтверджують підготовку в Україні спецоперації "Авеню" з затримання найманців ПВК "Вагнер". Серед документів – доповідна записка начальника Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби міністру оборони Андрію Тарану, датована 22 червня 2020 року. Інший документ – затверджений Бурбою звіт про проведення спеціального заходу "Авеню", підписаний начальником спеціального резерву ГУР Міноборони Юрієм Семенюком 4 серпня 2020 року.

За словами Соколової, документи було підкинуто до її офісу, наступного дня після виходу розслідування Bellingcat.

17 листопада Bellingcat та The Insider опублікували розслідування (у двох частях) обставин операції спецслужб України щодо ПВК "Вагнер", та причин її зриву.

Журналісти-розслідувачі дослідили, як українським розвідникам вдалося завербувати бойовиків ПВК "Вагнер" та отримати з їхніх рук прямі докази їхньої участі у військових злочинах на Донбасі.

Крім того, надається інформація про те, чому спецоперацію було відкладено та що призвело до її зриву й затримання "вагнерівців" спецслужбами Білорусі біля Мінська.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Міністри закордонних справ ЄС вперше обговорили введення санкцій проти Ізраїлю

Міністри закордонних справ ЄС вирішили скликати засідання Ради асоціації ЄС - Ізраїль, щоб висловити "серйозну стурбованість і... домогтися від Ізраїл...

28.05.2024 - 09:43

Arrow
Theme

Війна

Окупанти продовжують обстрілювали населені пункти Харківщини з артилерії та мінометів, застосовують КАБи та дрони

Всього евакуювали 11 тисяч 142 людини із Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів.

27.05.2024 - 10:13

Arrow

Вас це може зацікавити