Clearview AI допомогла ідентифікувати 50 осіб, причетних до викрадення дітей з України

Головна > Культура > Clearview AI допомогла ідентифікувати 50...
Author

Марія Куренко

24.04.2023, 15:37
Shares

3

Views

233

Clearview AI допомогла ідентифікувати 50 осіб, причетних до викрадення дітей з України

analyticsinsight.net

Українські прикордонники за допомогою технології розпізнавання облич, яку надала компанія Clearview AI, змогли ідентифікувати 50 осіб, причетних до викрадення дітей з України.

Про це повідомив CEO компанії Clearview AI Хоан Тон-Тхат в інтерв'ю Укрінформ.

"Clearview AI можна використати в гуманітарних цілях. Наприклад, українські прикордонники розповіли, що змогли ідентифікувати 50 осіб, причетних до викрадення дітей з України. Думаю, що у майбутньому це допоможе відшукати всіх викрадених українських дітей або на території країни-агресора, або будь-де у світі", - зазначив він.

Також Національна поліція за допомогою Clearview змогла ідентифікувати понад тисячу громадян, які втратили свої документи, наголосив Очільник компанії

"Також Clearview AI використовували для ідентифікації громадян на блокпостах. Не менш важливим є і те, що технологія допомагає в пошуку тисяч осіб, які вчиняли злочини у тій же Бучі та інших містах України. Загалом нашим програмним забезпеченням вже користуються 14 українських державних органів", - додав Хоан Тон-Тхат.

Нагадаємо: Clearview AI – це американська компанія, яка займається інноваціями та наданням найсучасніших технологій правоохоронним органам для розслідування злочинів, підвищення громадської безпеки та забезпечення правосуддя. Вона розробником революційної інтелектуальної платформи, що працює на основі технології розпізнавання облич.

Станом на лютий 2023 рік ідентифіковано 16 226 дітей, яких викрала росія з окупованих територій України. При цьому реальна кількість насильно вивезених у рф дітей сягає сотень тисяч. Повернути вдалося всього 307, повідомляв Укрінформ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

19 населених пунктах Херсонщини були під ударами російських військ, восьмеро поранених

Пошкоджені багатоповерхівка та 21 приватний будинок, господарча споруда, гаражі і три автомобілі, об'єкти комунальної та сільськогосподарської інфраст...

20.05.2024 - 09:34

Arrow
Theme

Спорт

МОК заборонив російським журналістам використовувати символіку країни на Олімпійських іграх в Парижі

Цього року російські та білоруські спортсмени можуть брати участь у Олімпіаді у нейтральному статусі та лише в індивідуальних видах спорту.

17.05.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити