Другий день поспіль Укренерго залучає аварійну допомогу з Європи

Головна > Енергетика > Другий день поспіль Укренерго залучає ав...
Author

Марія Куренко

23.04.2024, 11:27
Shares

0

Views

528

Укренерго" вимушено застосовує обмеження енергопостачання в шести областях  | Українська Енергетика
Shutterstock

Через спричинений російськими обстрілами дефіцит потужності НЕК "Укренерго" протягом майже усієї доби 23 квітня залучатиме аварійну допомогу з Європи для підтримки енергосистеми.

Як повідомляє пресслужба компанії, для промисловості з 18:00 до 22:00 діятимуть обмеження електропостачання.

"Сьогодні Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений другий день поспіль залучати аварійну допомогу протягом майже всієї доби з енергосистем європейських країн", - йдеться у повідомленні.

Для побутових споживачів обмеження діють протягом доби на Харківщині, продовжують цілодобово діяти обмеження споживання для промислових споживачів на Криворіжжі.

Зазначається, що у вівторок на 08:50 рівень споживання на 1% нижчий, ніж був у цей же час попереднього дня. Дефіцит електроенергії в енергосистемі наявний протягом всієї доби.

Імпорт електроенергії 23 квітня запланований протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 9 298 МВт-год. Експорт не планується.

Нагадаємо: Через масовані атаки росіян з 22 березня були знищені Бурштинська, Ладижинська, Трипільська, Зміївська теплоелектростанції. Масштабних руйнувань зазнала ДніпроГЕС.

Починаючи із 15 квітня НЕК "Укренерго" щодня залучає аварійну допомогу для покриття дефіциту потужності в енергосистемі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити